¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

A VIVIR CASTELLÓN

100 anys d'història de l'edifici del Francesc Ribalta

En 1917 es va construir el nou institut Ribalta, el qual va ser obra de l'arquitecte Francisco Tomás Traver i té una superfície de més de 7.000 metres quadrats

Al singular i bell edifici de l'institut Ribalta de Castelló milers i milers de joves de la província han après a pensar, han estudiat només per aprovar, han decidit la seua professió o han trobat el seu primer amor.

L'edifi de l'Institut Francesc Ribalta compleix 100 amb la mateixa activitat frenètica que quan va ser construït a 1917. El professor d'història Paco Mezquita ens conta la trajectòria d'aquest important centre educatiu que va ser fundat en 1846 sota el nom de 'Instituto provincial de Enseñanza'.

Com recorda Mezquita, per les classes de l'Institut RIbalta han passat diferents personatges de la història local i nacional. Entre altres, Marcelino Domingo, Ministre durant la Segona República, o els Ministres del Franquisme Serrano Suñer o Herrero Tejedor. També diferents Rectors de la Universitat Jaume I, un President de la Generalitat o l'Alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

L'Institut Ribalta és considerat un dels emblemes educatius de la capital de la Plana, que ha ajudat al desenvolupament social, cultural, econòmic i polític de Castelló. Aquest any, l'institut rebrà la medalla d'or de la ciutat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?