¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El Verge de la Cinta oferirà visites guiades a les embarassades perquè coneguin el lloc on donaran a llum

Aquest servei va encarat a gestants i els seus acompanyants, que podran conèixer les àrees de maternitat i neonats del centre hospitalari tortosí

Professionals de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb una embarassada a l'habitació de part natural del centre tortosí /

En el que portem d’any ja han nascut a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa 103 xiquets i xiquetes. I algunes de les mares és molt probable que s’hagin enfrontat al procés del naixement dels seus fills desconeixent els llocs i els processos que ajudaran els nadons a nàixer.

Ara, l’Hospital ha decidit posar solució a això i obrirà les portes de les àrees de maternitat i neonatologia perquè les dones embarassades puguin conèixer abans del part el lloc on donaran a llum.

Aquest servei guiat s’oferirà a embarassades que es trobin entre les setmanes 28 i 30 de gestació i es busca respondre tots els dubtes que puguin tenir sobre el part.

Núria Colomé, coordinadora de l’àrea materno-infantil de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, explica que “quan parles amb les gestants, vas veient que hi ha més dubtes dels que aquí pensem i les visites guiades poden ser un moment molt bo per tenir aquest feed-back”.

a partir del 6 de març

S.C.

Les visites guiades començaran a oferir-se el 6 de març. Les dirigirà una llevadora i es faran els dilluns de dos quarts de cinc a sis de la tarda per a grups d’un màxim de set dones embarassades i les persones que les acompanyaran en el part. Aquest Per apuntar-s’hi, només caldrà trucar al telèfon 977 58 00 18 o demanar-ho a les llevadores dels centres d’assistència primària.

Colomé afegeix que entre els dubtes habituals i que ara es respondran d’una manera més propers hi hauria, per exemple, “si separaran el nadó de la mare, si a la cesària pot haver un acompanyant, a planta quants acompanyants es poden tenir, o que portar en el moment del part”.

A l’àrea de neonatologia, s’explicarà a les famílies que l’objectiu principal és que mare i fill estiguin junts i que tot funcioni com a casa.

“Bàsicament es tracta d’explicar i transmetre la idea que el nostre primer axioma és procurar que els nens estiguin com a casa. No es separa el nen de la mare sota cap concepte; a menys que hagi un procés de malaltia que hi obligui”, diu el cap de Pediatria del Verge de la Cinta, Jaume Rosal.

Cargando