¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

CASO PÚNICAEl expresidente de Murcia Pedro Antonio Sánchez, imputado por el caso Púnica

La Generalitat evita 326 desnonaments

El govern va evitar que 326 famílies es quedessin sense sostre el 2016 a les comarques de Girona. 43 casos més que l'any anterior

La Generalitat ha evitat que 326 famílies es quedessin sense habitatge l'any 2016 a les comarques de Girona, això és, de mitjana, gairebé un desnonament al dia i són quaranta casos més que l'any 2015.

A la gran majoria d'aquestes 326 famílies (a 210), la Generalitat els ha pagat el deute que arrossegaven amb el banc per rebuts impagats de lloguer o d'hipoteca. A més, els ha concedit una subvenció d'un any per ajudar-los a pagar les pròximes quotes.

La consellera de governcació, Meritxell Borràs, explica que també han destinat més ajuts per a lloguer per a famílies amb pocs ingressos i per a joves que es volen emancipar. Durant el 2016, a la demarcació de Girona, van concedir un 35% més d'ajuts (més de 6.000) i la Generalitat hi ha destinat 10'5 milions d'euros:

A part d'aquests ajuts d'urgència, el Govern ha evitat més d'un centenar de desnonaments a través de les oficines Ofideute que han ajudat a 37 famílies afectades a renegociar el deute amb els bancs.

6.164 HABITATGES BUITS

Segons dades de la Generalitat, a les comarques de Girona hi ha 6.164 habitatges buits i en l'últim any les entitats bancàries n'han cedit poc més de 250 al Govern per destinar-los a lloguer social.

La consellera de Governació recorda que la nova llei d'habitatge, que va entrar en vigor a finals d'any, permetrà als ajuntaments "poder expropiar el dret d'ús d'aquests habitatges buits".

Cargando