¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat evita 326 desnonaments

El govern va evitar que 326 famílies es quedessin sense sostre el 2016 a les comarques de Girona. 43 casos més que l'any anterior

La Generalitat ha evitat que 326 famílies es quedessin sense habitatge l'any 2016 a les comarques de Girona, això és, de mitjana, gairebé un desnonament al dia i són quaranta casos més que l'any 2015.

A la gran majoria d'aquestes 326 famílies (a 210), la Generalitat els ha pagat el deute que arrossegaven amb el banc per rebuts impagats de lloguer o d'hipoteca. A més, els ha concedit una subvenció d'un any per ajudar-los a pagar les pròximes quotes.

La consellera de governcació, Meritxell Borràs, explica que també han destinat més ajuts per a lloguer per a famílies amb pocs ingressos i per a joves que es volen emancipar. Durant el 2016, a la demarcació de Girona, van concedir un 35% més d'ajuts (més de 6.000) i la Generalitat hi ha destinat 10'5 milions d'euros:

A part d'aquests ajuts d'urgència, el Govern ha evitat més d'un centenar de desnonaments a través de les oficines Ofideute que han ajudat a 37 famílies afectades a renegociar el deute amb els bancs.

6.164 HABITATGES BUITS

Segons dades de la Generalitat, a les comarques de Girona hi ha 6.164 habitatges buits i en l'últim any les entitats bancàries n'han cedit poc més de 250 al Govern per destinar-los a lloguer social.

La consellera de Governació recorda que la nova llei d'habitatge, que va entrar en vigor a finals d'any, permetrà als ajuntaments "poder expropiar el dret d'ús d'aquests habitatges buits".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?