¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

SALOU

El carrer Carles Buïgas serà peatonal durant l'estiu en una prova pilot

  • Mig quilòmetre d'un dels carrers més importants de Salou es convertirà en un eix cívic per al gaudi dels ciutadans. Es tracta d'una prova pilot que si funciona s'implantarà l'any vinent.
  • Només els vehicles dels veïns, el transport públic i el d'emergències podran circular pel carrer. Les voreres s'ampliaran notablement i s'arranjarà tot plegat amb punts grocs i bidons.

Salou busca rentar la cara dels seus principals atractius turístics. Fa temps que aposten per la peatonalització de diversos carrers i eixos i ara, focalitzen esforços en el carrer Carles Buïgas, epicentre de bona part de l'activitat turística i d'oci durant tot l'any. 

El govern vol convertir el Carles Buïgas en un experiment que, si surt bé, es podria anar estenent per d'altres punts de Salou. La idea és, durant 500 metres, alertar amb punts grocs i bidons que el pas de vehicles rodats no és benvingut. El concepte és agosarat, però els veïns ho veuen amb bons ulls. 

I és important destacar el pes dels veïns en el projecte, perquè tot plegat sorgeix d'un estudi social de com veu la comunitat, els comerços i els agents turístics aquesta renovació. Segons l'alcalde Pere Granados: 'la proposta ha rebut una bona acceptació'. Ara falta veure si també és operativa. En cas de ser-ho, l'any vinent es faria de forma permanent. 

I és que tot el muntatge, que costarà uns 60.000 euros, no serà fix. La prova pilot es podrà retirar a finals d'estiu si no ha funcionat. A partir del mes de juny es començaran a veure els canvis pertinents al carrer. 

Les parades de bus

L'únic inconvenient seriós amb el que s'ha trobat el govern és l'empresa Autocars Plana. Assegura Granados que 's'han negat a canviar d'ubicació dues parades que hi ha al carrer Carles Buïgas'. Amb el canvi de model, el trànsit rodat haurà d'anar a 10 quilòmetres per hora, el que podria alentir el tràfic d'autocars a la Costa Daurada. Granados assegura que '140 autocars al dia són molts si parlem d'una zona que ha de prioritzar el ciutadà a peu', d'aquí que aquest proper mes es reuneixi amb el delegat a Tarragona de la Generalitat de Catalunya pel que fa a Transport Públic. Intentarà abordar com i de quina manera es poden moure aquestes dues parades de bus. 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?