¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La PDE carrega contra l'acord que durà aigua del Segarra Garrigues fora de la conca de l'Ebre

El moviment antitransvasista critica la nul·la oposició de la classe política ebrenca a l'acord i acusa el Govern català d'aplicar una política de "fets consumats" per transvasar l'aigua de l'Ebre a Barcelona.

Un alcalde signant l'adhesió a l'acord per la portada d'aigua de Rialb amb el conseller Rull i el president de la Diputació de Lleida, el dijous 2 de març. / ()

La Plataforma en Defensa de l’Ebre adverteix que no pensa deixar passar sense presentar batalla l’acord amb el qual 30 municipis de la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia rebran amb el canal Segarra Garrigues aigua de l’embassament de Rialb. Això és aigua del Segre i, tenint en compte que sis municipis de l’acord tenen el nucli urbà fora de la conca ebrenca, la PDE adverteix que “tècnicament” s’està davant un nou transvasament.

El moviment antitransvasista ebrenc es mostra de fet molt indignat per la manca de contestació amb que la classe política de les Terres de l’Ebre ha rebut la signatura de l’acord. “Creiem que aquests haurien de ser els primers a dir alguna cosa, ja no fer alguna cosa, perquè potser seria demanar massa”, clama Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

“En tot cas, la PDE sí que ho tenim com un tema important. Som conscients que de la manera que ho estan plantejant se pot produir un intent de confrontació territorial, cosa que al Govern li aniria molt bé. Això no ha de passar, però és evident que és un tema que tractarem”, adverteix Tomàs diu que la Plataforma.

El portaveu antitransvasista també ha carregat contra el Govern català perquè diu que empra la mateixa política de fets consumats del Govern espanyol.

“Segueixen la mateixa política que a Madrid: la dels fets consumats. Van demanant papers, però l’obra es va fent i una vegada l’obra està acabada, passarà com al minitransvasament a Tarragona: que ha suposat un desenvolupament molt elevat de les comarques receptores i una vegada tenen sobrants d’aigua i des d’aquí reclamem que tornin, no hi ha manera d’aconseguir-ho”, detalla Manolo Tomàs.

La Plataforma ha aprofitat per reclamar una vegada més una auditoria econòmica del canal Segarra Garrigues, del qual sempre han dit que no s’ha plantejat com un canal per regar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?