¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Dos tripulants d'un pesquer desapareguts després de xocar amb un petrolier rus

Ha passat a la zona de fondeig del port de Barcelona. Dos pescadors han estat rescatats

Una imatge aèria del port de Barcelona /

Dos tripulants d'un pesquer estan desapareguts i dos més han estat rescatats amb vida i símptomes d'hipotèrmia després d'una col·lisió entre aquesta embarcació i un petroler a les 15:20 hores a unes tres milles nàutiques del Port de Barcelona. Els mariners desapareguts anaven a bord del pesquer El Fairell i són dos homes de nacionalitat marroquina i senegalesa de 34 i 37 anys respectivament.

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo ha dit que "una de les hipòtesis és que puguin estar atrapats en el vaixell però per respecte a les víctimes i als seus familiars cal mantenir l'esperança i la recerca dels mariners". Salvament Marítim ha afegit que "l'esperança és l'últim que es perd".

La topada entre els dos vaixells, s'ha produït a la zona coneguda com de fondeig, abans d'entrar a la bocana. El pesquer El Fairell, amb 4 persones a bord, ha estat envestit, segons les primeres hipòtesis, pel mercant rus de nom Midvolga 2 de 140 metres d'eslora i 17 metres de mànega. Quan ha passat l'accident, aquest vaixell estava sortint del port en direcció Alexandria, amb rumb fix i a una velocitat de 10 nusos. En aquell moment, el pesquer estava tornant de feinejar i també portava rumb fix i navegava a 8 nusos. "Tenint en compte que el mercant sortia, li tocava maniobrar i apartar-se segons el reglament de navegació", ha dit en una entrevista a El Balcó, Mariano Badell, excapità de la Marina Mercant i professor de maniobres de la Facultat de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Capitania Marítima està coordinant el rescat on han intervingut el vaixell de rescat Guardamar Caliope, a més d'un helicòpter, que ha abandonat les tasques de recerca amb la caiguda del sol, igual com els efectius del Grup d'Activitats Subqüàtiques de la Guàrdia Civil.

També hi ha a la zona La Lluerna, una embarcació de la Direcció General de Pesca de la Generalitat que està equipada amb dues sondes acústiques i també un robot submergible que pot baixar fins als 100 metres de fondària, que han de permetre localitzar el pesquer enfonsat. A més, una desena de pesquers, companys del vaixell sinistrat, estan participant a la recerca com a voluntaris.

El 'Midvolga 2' és un petroler de bandera rusa amb base a Sant Petersburg, de prop de 5.000 tones i gairebé 140 metres de llarg. Va ser construït l'any 2014 i feia el trajecte Barcelona-Alexandria. El pesquer enfonsat va ser construït el 1999, portava matrícula de Barcelona i feia 25 metres d'eslora i un registre brut de 35 tones.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?