¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Madrenas mana la pressa a Comín perquè ubiqui el nou Trueta a Domeny

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, mana la pressa al conseller de Salut. Li reclama que digui ja que el nou hospital Trueta s'ha de construir al nord de la ciutat (a Domeny). Això, entre d’altres coses, perquè la Generalitat, no pot trigar, diu, a comprar els terrenys que fan falta.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, durant l'entrevista al programa HORA GIRONA /

L'Ajuntament de Girona ofereix a la Generalitat cedir-li gratuïtament els terrenys que són municipals a la zona del Pla de Baix de Domeny, a prop de la sortida de Girona Oest de l’autopista. Madrenas considera que els grups municipals no s'oposaran a "la cessió gratuïta".

Però la resta de terrenys, els que pertanyen a propietaris privats, la conselleria de Salut els ha de comprar. En una entrevista al programa Hora Girona, Madrenas, diu que la decisió de Salut no es pot fer esperar gaire. Creu que el conseller "ha de dir ja que el Trueta ha d'anar al nord de Girona i ha de fer les disposicions necessàries per adquirir els terrenys proposats".

Segons Madrenas –que té prevista una trobada amb el conseller Comín en breu- no és cert, tal i com s’ha dit, que hi hagi unanimitat al sector sanitari perquè el nou Trueta es construeixi a Salt. "Ho he comprovat, i així li explicaré al conseller", afegeix.

INVESTIGAR POSSIBLES IRREGULARITATS A AGISSA

A la mateixa entrevista al programa Hora Girona, Madrenas ha explicat que encara estan estudiant l'última auditoria tècnica a Aigües de Girona, Salt i Sarrià (AGISSA) que correspon a l'any 2014. "He encarregat a secretaria un informe i tant bon punt com el tinguem portarem l'auditoria a ple". Madrenas vol portar-la al proper ple del mes d'abril, diu que "si és urgent" convocaran un ple extraordinari, però si l'informe de secretaria no arriba a temps, anirà al ple de maig.

L'auditoria revela que AGISSA no fa les inversions necessàries per millorar la xarxa, amb casos flagrants que fa que abans d'arribar a alguns barris es perdi pel camí fins el 60% de l'aigua perquè no s'han substituït les velles canonades de fibrociment.

"La ciutadania pot estar tranquil·la que estem portant un control excepcional" diu Madrenas i afegeix que "a partir d'ara" dos juristes treballen a l'Ajuntament per "fer un control excepcional" de totes les contractacions que fa l'Ajuntament amb empreses que presten serveis. "Hem de mirar què ha passat fins ara i veure si s'ha fet bé, o no tant bé i si aquest no tant bé, suposa que se'n derivin responsabilitats". Madrenas creu que hi ha coses que no s'han fet bé, però no en sap "la intensitat, no sabem fins on arriben aquestes possibles" irregularitats. 

ESCOLTA L'ENTREVISTA SENCERA amb l'alcaldessa Marta Madrenas:

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?