¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

ADMINISTRACIONS

Primera reunió a tres bandes per a la reforma de les competències i transferències

Govern, comuns i els grups parlamentaris s'han reunit al Consell General per avançar en la modificació

Un moment de la reunió amb el Govern, comuns i grups parlamentaris al Consell General. /

El Govern, comuns i grups parlamentaris es reuneixen per començar a tractar la reforma de les transferències i competències.

Aquest dilluns ha tingut lloc al Consell General la trobada a tres bandes per analitzar la feina feta fins al moment, entre l'Executiu i les corporacions locals i que s'ha plasmat en l'acord que els cònsols en el seu moment van titllar de mínims. L'objectiu final ha de ser la modificació de les lleis de transferències i competències, totes dues qualificades.

Des dels grups parlamentaris, el conseller general del PS, Pere López ha dit que la setmana vinent es reunirà el comitè directiu amb la presència de les minories comunals i membres dels comitès parroquials per analitzar la documentació per tal de poder pronunciar-se. Sobre les reclamacions que havien fet alguns cònsols sobre la repartició de les transferències, López ha dit que avui han quedat paleses.

 Al mateix temps, assenyala que hi ha algunes competències que ara ostenten els comuns que les haurien d'assumir el Govern com són les polítiques de joventut i les escoles bressol.

Per la seva part, el conseller general demòcrata, Miquel Aleix, ha fet una valoració positiva de la trobada i creu que tothom és conscient de la reforma. Pel que fa a les negociacions que s'hauran d'engegar a partir d'ara ha manifestat el desig que hi hagi el major consens possible.

La propera reunió a tres bandes serà el proper 3 d'abril on s'espera que es pugui avançar en la negociació.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?