¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat vol més exigència per renovar el permís de conduir

El govern català incrementarà els controls als centres mèdics que acrediten que una persona és apta per seguir al volant

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el rector de la UB, Joan Elias, davant la placa commemorativa al jardí Ferran Soldevila a l'Edifici Històric / ()

El govern català ha anunciat diverses mesures per millorar la seguretat dels autocars, quan es compleix un any de l'accident de Freginals que va provocar 13 víctimes mortals. Una de les actuacions passa per incrementar les inspeccions als centres mèdics on es renova el permís de conduir. L'objectiu és que detectin, millor del que ho fan ara, si una persona és apta o no per seguir conduint.

El govern i el sector han pactat diferents mesures per millorar la seguretat dels autocars, minimitzar els errors humans i conscienciar els passatgers. En relació a la capacitació dels conductors, el conseller d'interior, Jordi Jané, apunta que les proves que es fan per renovar el permís de conduir no poden ser "un pur tràmit". Diu que "la revisió ha de ser útil per prevenir accidents i ha de saber detectar i expulsar si cal de la llicència de conduir els conductors que no estiguin capacitats per seguir conduint. Diu Jané que fins i tot es pot arribar a no renovar l'homologació dels centres que no actuïn correctament.

El conseller d'interior ha recordat que la majoria de les víctimes mortals de Freginals NO portaven cinturó de seguretat i per això intensificaran també la informació i els controls dels Mossos sobre aquesta qüestió.

D'altra banda, el conseller de territori, Josep Rull, ha explicat que el govern crearà distintius de qualitat dels autocars en funció dels sistemes de seguretat que incorporin, com un sistema que avisa dels signes de fatiga del conductor o d'un canvi de carril involuntari. A l'hora d'atorgar les concessions es premiarà les empreses que tinguin vehicles més segurs.

D'altra banda, la Generalitat també reclama al govern espanyol que obligui els autocars a implantar l'alcolock, un dispositiu, que impedeix que el vehicle es posi en marxa si el conductor ha begut.

Tretze boixos i una magnòlia recorden les víctimes de Freginals a la UB

Avui es compleix un any del tràgic accident d'autocar de Freginals en el que van morir 13 noies, de 6 països diferents, que estudiaven a la Universitat de Barcelona. La UB els ha fet un homenatge en un acte que s'ha celebrat als jardins Ferran Soldevila de l'edifici històric d'aquesta institució. Allà, una magnòlia, 13 boixos i una pedra de la muntanya de Montserrat recorden les 13 estudiants que van perdre la vida en aquell accident.

L'acte l'ha tancat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha explicat que Catalunya, tal i com demanaven els pares de les víctimes, les recorda i treballa perquè un accident com aquest no torni a passar. Diu Puigdemont que cada vegada que un estudiant passi pels jardins de l'edifici històric de la UB i vegi la magnòlia, els boixos i la placa "sempre hi haurà algú que li explicarà el que va passar".

El president de la Generalitat ha assegurat que sempre recordarà el patiment de les famílies de les víctimes. Però també que "vam estar a l'alçada com a país i sobretot com a éssers humans".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?