¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Dofins i balenes a tocar de la platja

A pocs kilòmetres de les nostres platges hi ha fins a tres espècies de dofins diferents i la segona balena més gran del món. L'Associació Cetàcea té en marxa un projecte de foto-identificació per conèixer amb més detall aquestes espècies

()

Si el temps acompanya, cada diumenge l'Associació Cetàcea surt a navegar 15 milles mar endins amb un objectiu: veure cetacis i fotografiar-los. Surten del Port del Garraf i naveguen vuit hores en un veler de lloguer que paguen amb aportacions dels voluntaris que els acompanyen.

En tres anys, han identificat 90 dofins diferents, 45 caps d'olla gris i 45 mulars. Però més enllà de fer un catàleg, l'objectiu d'aquesta associació és sensibilitzar, “que la gent sàpiga que el Mediterrani és un tresor i que cal invertir més per protegir-lo.

Per fer aquest reportatge SER Catalunya va sortir a navegar amb l’Associació Cetàcea el passat 19 de març amb alguns membres de l’associació: la Monste Valls, el Gonzalo Jara, la Laura Almarcha i el David Rodés. Aquell dia, a nou milles ja van trobar un primer grup de dofins llistats i durant les vuit hores de navegació van veure tonyines, peixos lluna, moltes aus marines i un peix espasa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?