¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Els viatgers de Rodalies augmenten un nou per cent

Les línies R2, R1 i R4 són les que han registrat un major número de clients durant el primer trimestre de l'any

Tren de Rodalies estacionat a l'estació de França de Barcelona / ()

El nombre d'usuaris de Rodalies ha crescut un 9% durant el primer trimestre d'aquest any i respecte al mateix període de 2016. Això vol dir que en aquests mesos els trens han incorporat 2,3 milions de viatgers més.

L'increment és significatiu si tenim en compte que el creixement mitjà de tot l'any passat va ser de l'1,6% i en part es pot explicar en 2016 la setmana santa va caure al mes de març, i enguany aquest mes no ha tingut cap festiu. Però el director de Renfe a Catalunya, Fèlix Martín, assegura que "l'efecte calendari" no pot explicar per sí sol un creixement tant important. En una entrevista a Ser Catalunya, Martín parla d'altres dos factors. El primer seria la reactivació econòmica que s'està produint a Catalunya; i el segon, tot el treball fet per millorar la fiabilitat dels horaris i la informació als viatgers que "paulatinament s'ha traduït amb més confiança".

Al mes de març la puntualitat dels trens de rodalies va ser de l 94,1 per cent. En un comunicat Renfe explica que s'ha mantingut en uns nivells elevats malgrat les nombroses afectacions que van provocar algunes temptes i els atropellaments registrats a la xarxa.

Felix Martín explica que les línies R-2 des de Vilanova i des de Granollers, la R-4 des de Terrassa i Sabadell i la R-1 des de Mataró i Badalona són les que registren un major increment de passatgers.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?