¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Tots els districtes de Barcelona tindran servei d'atenció als adolescents

Els 6 centres que existeixen actualment a la ciutat van atendre l'any passat més de 2.000 joves

Barcelona tindrà un servei d'atenció específic per a adolescents a cadascun dels 10 districtes de la ciutat. Es tracta de punts on els joves d'entre 12 i 20 anys poden trobar assessorament individual, però també activitats grupals que els ajudin a desenvolupar habilitats socials. L'any passat més de 2 mil adolescents van recórrer a aquest servei.

La gran majoria de joves van participar en els tallers organitzats pels 6 punts d'atenció que ja existeixen a la ciutat. Activitats per detectar els micromasclismes, per incrementar l'educació emocional o fomentar l'autoestima.

Però a més d'aquestes accions per fer en grup, més de 200 adolescents van sol·licitar un assessorament individual. La causa més habitual de les consultes és el malestar amb l'entorn familiar, les dificultats per relacionar-se i per comunicar-se, segons Carmen Andrés, regidora d’infància, joventut i gent gran. També les dificultats de la relació de parella, el procés de dol, l'assetjament escolar o el consum de drogues.

En aquests centres hi ha també un servei d'orientació per a famílies amb adolescents als que s'han adreçat prou de 900 pares, mares i tutors. La majoria de consultes s'han fet perquè els pares tenen dificultats per posar límits als fills, o per comunicar-se amb ells.

Ara són 6 els districtes que tenen aquest servei d'atenció als adolescents i l'Ajuntament els estendrà a la resta de districtes a un ritme d'un per any. De cara a l'any que ve el pressupost s'incrementarà un 157 per cent superant el mig milió d'euros. Entre d'altres coses s'augmentarà el personal d'aquests centres.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?