¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Comença la campanya de l'arròs amb les esperances posades en la sembra en sec per frenar el cargol poma

Ja ha començat la solta de l'aigua a la xarxa de reg i es calcula que la inundació de camps s'haurà completat en 15 dies

L'aigua comença a entrar en un camp d'arròs del delta de l'Ebre. / ()

La nova campanya de l’arròs al Delta de l’Ebre ja està en marxa. Aquest dijous han començat les maniobres de la solta de l’aigua a l’hemidelta dret de l’Ebre –dimarts va començar al marge esquerre- i una vegada més, la campanya comença amb els arrossaires pendents de la plaga del cargol poma.

Enguany, part de les esperances es posen en veure quina serà l’efectivitat de la sembra en sec. El sector espera que aquest tipus de sembra permeti eliminar el cargol sense que es vegi molt afectada la productivitat dels camps ni es produeixin grans pèrdues.

"Pot ser una bona eina per a la lluita i contra el caragol i molt ecològica. Enguany s'ha fet a altres llocs del Delta, amb més llims i també sorrencs. Ara podrem fer-ne una valoració adequada", ha certificat el responsable de Sectors Agrícoles d'Unió de Pagesos, Rafel Verdiell.

Es preveu que enguany la sembra en sec es faci en unes 2.000 de les prop de 20.000 hectàrees de camps d’arròs del Delta de l’Ebre. La major part, doncs, encara faran la sembra de forma tradicional. Es calcula que es trigarà uns 15 dies a tenir tots els camps inundats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?