¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El govern de Colau aposta per rescindir el contracte de Glòries

Aquesta opció suposaria aturar els treballs durant un any que és el temps necessari per redactar un projecte nou i tornar a licitar les obres

()

El govern municipal vol rescindir el contracte de les obres dels túnels de Glòries que acumulen un any i mig de retard i un sobrecost de 12 milions d'euros. Els informes tècnics i jurídics asseguren que les constructores són responsables de bona part del retard i que això és un motiu per poder rescindir el contracte.

No és l'única opció. També es podria sancionar aquestes empreses pel retard i modificar el projecte actual, però s'hauria de fer amb les limitacions pressupostàries que marca el contracte que està en vigor. I a més, les constructores haurien de fer front a diverses sancions que, segons el govern de Colau, podrien arribar als 12 milions d'euros.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, aposta per començar de zero. Explica que "cal un nou projecte, garantir la màxima seguretat possible i no estem disposats a més retards i més sobrecostos injustificats". I per això, Sanz explica que la seva proposta és "resoldre el contracte" perquè creuen que modificant el projecte actual "hi han riscos".

El govern de Colau no vol sortir sol a la foto d'una decisió tant important i demana als grups de l'oposició que es mullin, que diguin si estan a favor de rescindir el contracte. Dilluns s'ha convocat una comissió extraordinària d'urbanisme en la que l'oposició s'haurà de pronunciar sobre aquesta qüestió.

De moment, l'oposició es mostra crítica amb l'actuació del govern de Colau. El PDCAT i Esquerra Republicana demanen més informació: volen saber quan acabaria costant el projecte i el calendari de finalització de les obres per posicionar-se. Ciutadans directament reclama al govern que no paralitzi les obres.

Els problemes de Glòries

Durant l'execució de les obres, les constructores s'han trobat amb diversos imprevistos que han modificat el seu pla de treball i ha provocat un retard de més d'un any i mig. I també desviacions pressupostàries: l'Ajuntament parla d'un sobrecost de 12 milions d'euros, però les empreses eleven molt més aquesta xifra.

Entre els problemes que s'han trobat està que una part del col·lector que es troba al subsòl de la plaça està un metre i mig més avall del que havien calculat. I com que el túnel viari ha de passar per sota d'aquesta infraestructura, l'han d'enfonsar també un metre i mig més.

També van descobrir que els túnels de rodalies, que queden per sobre de les noves galeries, estan pitjor del que pensaven i això els obliga a reforçar per sota les galeries i a fer l'excavació més a poc a poc del que determinava el projecte.

Segons fonts de BIMSA, també ha sumat mesos de retard el fet que s'hagin trobat al subsòl més restes de construccions anteriors del havien calculat i s'han hagut d'enderrocar.

Finalment, la complexitat dels desviaments de trànsit, respectar en tot moment la circulació del tramvia i reduir les hores de treball per permetre el descans dels veïns han allargat també el termini previst.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?