¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Consulta ciutadana per decidir com serà el parc de Can Trabal

Passat l'estiu, l'Ajuntament de l'Hospitalet posarà en marxa un procés participatiu obert als veïns de tota la ciutat per dissenyar el nou parc de Can Trabal. Una superfície de 30 hectàrees a tocar de l'hospital de Bellvitge que ha de mantenir el “caràcter agrícola”

()

De manera immediata es licitarà el projecte de cobertura parcial de la Gran Via entre la Rambla Marina i la ronda litoral. Es crearan 4 passarel·les, la més gran de 200 metres que serviran per connectar entre d'altres coses l'Hospital de Bellvitge i el Duran i Reynals. En total es cobriran 400 metres, que suposen un 60% de la Gran Via en aquest tram que tindrà dos rotondes, una a l’alçada de la rambla de la Marina i una segona a la confluència amb el carrer de la Feixa Llarga.

La reforma permetrà recuperar per a l’ús públic la zona agrícola de Can Trabal on s’ubicarà un parc de 30 hectàrees, tres més de les que estaven previstes inicialment. El pla director preveu que el parc ha de mantenir el seu caràcter agrícola però a partir d’aquí, la decisió sobre si hi ha d’haver “zones de joc infantil, camps per jugar a futbol o horts urbans” dependrà de les aportacions dels veïns. L’alcaldessa Nuria Marín assegura que el parc serà “no només per als veïns de Bellvitge sinó de tota la ciutat”. Per això, les consultes seran obertes a tots els ciutadans de l’Hospitalet.

L’increment de la zona verda comporta que a les zones edificables s’ha aixecat el límit de metres quadrats: a l’àmbit sud de la Gran Via i a tocar de l’hospital de Bellvitge s'hi podran construir gratacels d'una màxim de 23 pisos que es destinaran a oficines, industria neta o fins a cinc hotels.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?