¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

CONSELL GENERAL

Aprovades les lleis dels cossos especials

Liberals d'Andorra voten en contra tant de la llei del cos de bombers com el d'agents penitenciaris perquè consideren que creen inseguretat jurídica

()

El Consell General dona ha aprovat els projectes de llei que regulen els cossos especials de bombers i agents penitenciaris. Un projecte de llei que pel que fa als bombers suposa dotar-los, per primera vegada, d'un marc jurídic regulador i que els situa com a agents de l'autoritat. Pel què fa al projecte del cos penitenciari, permet els seus funcionaris el trasllat de presos, una potestat que fins ara tenia en exclusiva la policia.

Dues lleis que, segons ha explicat el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, incideixen en la formació continuada, permeten actuar més enllà de les fronteres andorranes i, en definitiva, doten els cossos especials de l'Estat d'unes normes pròpies del segle XXI.

El grup parlamentari liberal ha votat en contra dels dos projectes de llei perquè, segons ha assegurat, s'ha perdut una oportunitat per modernitzar els dos cossos. El conseller liberal Jordi Gallardo ha assenyalat que deixar a l’arbitri de la direcció del cos reglamentacions posteriors a la llei pot suposar una manca de seguretat jurídica ja que condiciona aspectes com les promocions, la formació, les guàrdies, les exedències o la jornada laboral.

El PS ha votat en contra del projecte del cos penitenciari, segons ha explicat, per què no s'ha tingut en compte el nombre màxim d'hores que constitueix la seva jornada laboral. En canvi, s'han abstingut en la votació legislativa del cos de bombers.

Els dos consellers del grup mixt Sílvia Bonet i Víctor Naudi, han acceptat el projecte de llei referent als bombers però han rebutjat el penitenciari.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?