¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Un AVE poc ràpid, dos anys i mig després

Els trens d'alta velocitat entre Barcelona i Girona continuen circulant a 200 quilòmetres per hora dos anys i mig després de l’inici del servei, perquè es creuen amb trens de mercaderies que podrien descarrilar

L'indicador mostra la màxima velocitat que assoleix l'AVE Girona-Barcelona / ()

Dos anys i mig després, els trens AVE entre Barcelona i Girona continuen circulant a 200km/h. Aquesta línia està dissenyada perquè els trens de passatgers puguin superar els 300 quilòmetres per hora. Però en 2014, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, Adif, va establir una limitació de velocitat per raons de seguretat. El motiu és que aquesta línia és l'única via d'alta velocitat per la que també circulen combois de mercaderies i no tenen clar com reaccionarien si per la via del costat passen vagons a 300 quilòmetres per hora.

Un grup de tècnics està treballant per veure si es pot incrementar la velocitat actual, però encara, dos anys i mig després, no tenen les conclusions. El secretari de mobilitat Ricard Font confia que la nova direcció de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries ho acceleri. Segons Font, "ens han dit tantes vegades que resoldran el problema de l'alta velocitat" i "tantes vegades han incomplert el termini" que "l'únic que podem esperar és que la nova direcció redreci el descrèdit històric d'Adif, també en aquesta qüestió".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el president de la comissió d'Infraestructures del Col·legi d'Enginyers Industrials, Josep Maria Rovira. Assegura que estan pendents "d'un estudi que s'havia d'haver acabat fa un any i mig i no s'acaba mai". Per això considera Rovira que "no hi ha voluntat política d'arreglar-ho".

Aquest corredor, Barcelona, Girona, Figueres el van utilitzar l'any passat 1 milió 300 mil passatgers.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?