¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La justícia europea dóna la raó als taxistes en la seva lluita contra Uber

L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea dictamina que Uber és un servei de transport a què es pot exigir llicència. El cas va sorgir als jutjats de Barcelona per una demanda de l’associació Élite Taxi

Les protestes contra UBER s'ha generalitzat arreu del Món. La imatge mostra un taxista de Bogotà, en una manifestació d'ahir 10 de maig / ()

L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat que la plataforma nord-americana Uber és un servei de transport a què es pot exigir llicència i altres autoritzacions per a prestar servei en els Estats membres.

En les seves conclusions, el lletrat Maciej Szpunar ha indicat que, tot i ser un "concepte innovador", la plataforma digital pertany a l'àmbit del transport i, per tant, "no es beneficia del principi de lliure prestació de serveis" que la normes comunitàries garanteixen al camp de la Societat de la Informació.

L'advocat afirma que Uber controla els elements econòmics rellevants en el servei de transport urbà, des dels criteris que s'imposen als conductors, fins a la política de preus, passant per compensacions als conductors que facin més curses o admetin més flexibilitat en les seves tarifes. Les opinions de l'advocat general no són vinculants per al Tribunal europeu, que ha de dictar sentència més endavant, però en la majoria dels casos les seves conclusions coincideixen amb la decisió definitiva.

 

El tribunal amb seu a Luxemburg examina el litigi que enfronta Uber als jutjats de Barcelona amb l'Associació Professional Elite Taxi, que agrupa el gremi de taxistes a la Ciutat Comtal i acusa la marca nord-americana de competència deslleial pel seu servei 'UberPop' .

En el seu examen de la situació l'Advocat general del TJUE ha conclòs que Uber "no compleix cap" dels requisits perquè un servei mixt (amb part de la seva activitat via electrònica i l'altra no) sigui inclòs en el concepte de servei de la societat de la Informació. Ni són econòmicament independents els serveis que ofereix via electrònica (la intermediació entre particulars del trasllat en si) ni el servei principal s'ofereix 'on line'.

El dictamen apunta que els conductors que circulen en el marc de l'aplicació de Uber "no exerceixen una activitat pròpia" que hi hagi de manera independent a la marca nord-americana i, de fet, la seva prestació "únicament pot existir" gràcies a la plataforma, " sense la qual no tindria cap sentit ".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?