¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

LA LLAVOR

La pesca busca una solució de futur

Les descàrregues de pesca baixen de manera considerable a Castelló degut als temporals de l’hivern i la situació complicada de les reserves d’aladrocs i sardines

Les descàrregues de pesca fresca als ports de la Comunitat Valenciana han caigut un 25 per cent en el primer trimestre de l’any respecte al mateix període de l’any anterior. Es tracta de xifres dels Ports de l’Estat i, segons el secretari autonòmic de la conselleria d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, la caiguda més important s’ha donat a Castelló per dos motius: els temporals, que han mantingut molts dies la flota amarrada, i la situació dels caladors d’aladrocs i sardines, que és el que més es pesca a Castelló i la situació dels quals és complicada ja que les parades biològiques no han donat els resultats que esperaven.

Mulero ha passat pels micròfons de La Llavor per analitzar estes xifres. El descens més acusat, un 33 per cent, s’ha registrat en el port de Castelló i a València la caiguda de les descàrregues de pesca fresca també han baixat, un 17 per cent concretament. Segons el secretari autonòmic, la caiguda a València es va repetint els últims anys perquè estos ports cada vegada tenen menys pesquers; a Alacant pel contrari augmenta perquè hi ha una nova Llotja en el seu port, però a Castelló, el descens ha sigut notable pels temporals i perquè les reserves d’aladrocs i sardines és preocupant.

El proper dia 16, segons ha dit Mulero, sector pesquer i administració celebraran una trobada per abordar la situació. La intenció, diu Mulero, és elaborar un pla de gestió dels caladors, amb una anàlisi científic clar i per anticipar-se a la presa de decisions de la Unió Europea.

Este ha sigut un dels temes de La Llavor on també hem parlat del projecte del fotògraf Albert Martínez, que ha elaborat un projecte fotogràfic per posar en valor el treball dels “motoristes” de l’Albufera, els professionals que es dediquen a controlar el reg dels arrossers; hem parlat també del Museu d’Etnologia de València i la seua exposició per posar en valor el treball de l’etnobotànic Joan Pellicer i de molts altres temes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?