¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La parada de metro que mai no arriba

Treballadors i usuaris de l'hospital de Sant Joan de Deu, a Esplugues, reclamen mesures urgents per millorar l'accés en transport públic al centre, que és referencia en l’àmbit pediàtric. Fa anys que es parla de perllongar la línia 3 del metro però hores d'ara només hi ha dues línies locals d’autobús, la d'Esplugues i la de Sant Just, que tenen parada davant del centre

Una imatge de l'hospital de Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat /

Ara mateix el mitjà de transport més fiable per arribar a l'hospital és el cotxe privat però aquesta opció també trontolla després que el propietari d'un terreny que funciona com a aparcament improvisat hagi anunciat que vol tancar-lo. Un acord a última hora entre el propietari i la direcció de l’Hospital – en el que també ha intervingut l’Ajuntament d'Esplugues- ha frenat de moment l’anunciat tancament del pàrquing, que està ubicat en un terreny on s’hi faran edificis. Per l'Ajuntament, la solució als problemes de mobilitat del centre hospitalari, que cada dia atén un miler de pacients i en el que treballen 1800 persones, passa per perllongar l’actual línia 3 del metro i fer almenys dues de les 9 noves estacions previstes al ramal sud al pla director d’infraestructures 2001-2010. El primer tinent d'alcalde i regidor de territori i sostenibilitat, Eduard Sanz, reconeix que aquesta solució és hores d’ara molt incerta.

“ Hem acordat amb la Generalitat que adjudicarà aquest any la redacció del Projecte constructiu del tram Zona Universitària – Esplugues de Llobregat de la línia 3 del metro. Això vol dir que de cara a l’any 2020 podríem tenir enllestit el projecte i el següent pas ja seria adjudicar i fer obra. Què passarà al 2020? -es pregunta Sanz- La Generalitat tindrà recursos per fer-ho? Es prioritzarà aquesta infraestructura? La veritat és que no ho sabem”.

Des del comitè d'empresa accepten que l’arribada del metro seria la “gran solució” però subratllen que en el millor dels casos és una solució a “ 4 o 10 anys vista”. Per això, el comitè demana la implicació de totes les parts –Hospital, Ajuntament d’Esplugues, Autoritat Metropolitana del Transport i Generalitat- per buscar solucions a curt termini. Entre les propostes que fan els treballadors i els usuaris hi ha la de reforçar la comunicació en autobús, incrementant la freqüència de pas de les dues línies locals (Esplubus i Just Metro) que tenen parada davant de l’hospital i incrementant el número de línies de TMB i també d’altres municipis que enllacen amb el centre, que és de referencia en l’àmbit pediàtric.

Ara mateix, els busos de la xarxa de Barcelona que més s'acosten a l'hospital deixen als usuaris- molts d'ells nens amb problemes de mobilitat- a una distància de gairebé un kilòmetre. Els treballadors proposen també que l'hospital faciliti sistemes perquè els treballadors comparteixin transport o que l'ajuntament d’Esplugues faciliti tarifes reduïdes a la zona blava als treballadors del centre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?