¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Barcelona rep 125 milions del Banc Europeu d'Inversions per fer habitatge

El crèdit permetrà al govern de Colau fer 2.200 pisos públics de lloguer i l'Ajuntament s'estalviarà 45 milions d'interessos

Gerardo Pisarello, i del regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner / ()

El Banc Europeu d'Inversions ha concedit un crèdit de 125 milions d'euros a l'Ajuntament de Barcelona per construir 2.200 habitatges públics a Barcelona. Segons el govern de Colau, mai abans aquest organisme havia atorgat una quantitat tant elevada per a un projecte a Espanya.

El crèdit del Banc Europeu d'Inversions (BEI) pagarà la meitat del que costa construir els 2.200 habitatges de lloguer. I com que es tracta d'un banc públic, l'Ajuntament s'estalviarà uns 45 milions d'euros en interessos respecte al que hauria pagat a la banca privada.

L'alcalde accidental, Gerardo Pisarello, assegura que la decisió del BEI demostra la confiança d'Europa en la política d'habitatge del seu govern. Diu Pisarello que és "un aval per les polítiques d'habitatge de l'Ajuntament de Barcelona que es produeix perquè tenen una clara orientació social i de sostenibilitat".

Construir 2.200 pisos de lloguer social costarà 245 milions d'euros. D'aquests diners, el crèdit del BEI en pagarà 125, 75 els posarà l'Ajuntament amb càrrec als seus pressupostos i per als 45 que falten s'està buscant finançament en altres bancs públics i privats.

Els nous pisos estaran agrupats en 23 promocions diferents repartides per tota la ciutat i representen una quarta part dels 8.000 que el govern de Colau es va comprometre a construir.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?