¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

ÚLTIMA HORASánchez recibirá a Urkullu el 25 de junio y a Quim Torra el 9 de julio en Moncloa

Més d’un miler de persones dormen als carrers de Barcelona

  • En els darrers nou anys han augmentat un 60% els sense sostre a la capital catalana
  • En total a Barcelona hi ha 3000 persones sense sostre si hi sumem els que avui han passat la nit en centres públics o privats, com ara albergs.

()

El recompte de sense sostre que ha fet aquesta nit l'Ajuntament de Barcelona, amb un miler de voluntaris, ha comptat un total de 1026 persones dormint als carrers de la capital. Són 85 més que l'any passat i un 60% més que l'any 2008. En total a Barcelona hi ha 3.000 persones sense sostre si hi sumem els han passat la nit en centres públics o privats, com ara albergs.

Per primer cop des del 2008, que és quan hi ha recomptes a Barcelona, el nombre de persones dormint al ras supera el miler. I un de cada tres ho fa en grup i en descampats. Respecte l'enquesta de l'any passat, el nombre de persones que no tenen on passar la nit ha crescut en 164. L'Ajuntament ho atribueix a l'encariment de l'habitatge. Laia Ortiz és tinent d’Alcaldia en Drets Socials: “Si no tenim un marc regulador on es concebi l’habitatge com un dret i posem un topall a l’increment sostingut del preu de l’habitatge, cada vegada estarem excloent a més persones”.

Voluntaris fent el recompte de sense sostre la matinada d'aquest dijous / Elisenda Colell (Cadena Ser)

Per districtes, Ciutat Vella, l'Eixample i Sants Montjuïc és on es concentren la majoria d'indigents de la ciutat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?