¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El soterrament de vies a Montcada començarà en 2020

L'alcaldessa Laura Campos presenta el compromís del ministeri de Foment com el resultat d'una lluita que ha implicat tota la ciutat

()

Ara sí. Ja hi ha acord per soterrar les vies de la R2 a Montcada i Reixac. El ministeri de Foment s'ha comprés a fer tots els tràmits per poder iniciar les obres durant el primer trimestre del 2020. El compromís s'ha anunciat a la Casa de les Aigües en presència de totes les administracions i dels membres de la plataforma Tracte Just Soterrament Total.

El projecte preveu soterrar uns tres quilòmetres de via, entre el punt verd del barri de Vallbona de Barcelona i la sortida de Montcada, tocant a la C-33. Els treballs costaran aproximadament 300 milions d'euros i incorporaran una tercera via en aquest tram que permetrà als trens regionals avançar els combois que s'aturen a totes les estacions.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha presentat aquest acord com el resultat d'una lluita que ha implicat tota la ciutat. Campos va recordar emocionada les 169 persones que han mort atropellades en aquestes vies. Va parlar de "dia històric que demostra que la lluita, la constància, la perseverança i anar tots a una, tard o d'hora acabat donant els seus fruïts". I va afegir que finalment "es fa justícia històrica" al municipi i a les víctimes.

L'alcaldessa de Montcada va recordar els "incomptables incompliments del ministeri" i per això va advertir al ministre Iñigo de la Serna que estaran molt pendents dels compliments dels compromisos. De la Serna assegura que "per suposat que complirem el compromís". S'ha creat una comissió per fer el seguiment del projecte que es reunirà cada 3 mesos.

Al costat del ministre i l'alcaldessa van comparèixer també el conseller de Territori, Josep Rull, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz. Rull va dir que "amb aquesta actuació no podem fallar" i que no pot haver-hi més decalatge entre els compromisos i els fets perquè "hi ha hagut massa víctimes".

Janet Sanz va assegurar a Montcada s’ha produït una "injustícia urbana d'escala metropolitana" i va celebrar que finalment s'hagi decidit acabar amb aquesta situació.

La compareixença dels representants de les diferents administracions es va fer en un ambient relaxat i cordial. Tots es van alabar mútuament la bona predisposició perquè aquest acord fos possible. Ara només falta que les obres, efectivament, es puguin licitar a finals del 2019 i les màquines comencin a treballar a primers del 2020.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?