¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Armilles antibales i formació per a tots els agents rurals

Les primeres mesures que implementa el Departament d'Agricultura arran de les conclusions del Grup d'Experts

Dos agents rurals, equipats amb armilla antibales i una carrabina (28 de gener de 2016) La mesura es va establir com a provisional per la temporadada de caça, arran de l'assassinat de dos agents rurals el 21 de gener. (3 agents per inspecció rutinaria, amb una carrabina i armilles) /

Tots els agents rurals a Catalunya, uns 470, iniciaran un curs de formació en seguretat i autoprotecció, aquest mateix més de maig. La Generalitat, els dotarà d'una armilla antibales a cadascun d'ells.

Ho ha anunciat el Departament d'Agricultura, com a una de les primeres accions que es duran a terme seguint la recomanació del Grup d'Experts que es va constituir arran de l'assassinat de dos agents, a finals de gener. Formació i armilles antibales per a tots, i porres extensibles i manilles, a l'espera de les conclusions definitives del Grup d'Experts -queda pendent si els rurals han de dur armes o no, un debat que es obert, després que provisionalment s'adoptés la mesura de dotar d'una carrabina cada tres agents en les inspeccions rutinaries de caça-

FRANCESC COLL. Valoració de les primeres mesures anunciades per Agricultura pel cos d'Agents Rurals / RÀDIO LLEIDA

Des de l'Associació d'Agents Rurals, Francesc Coll, creu que és un primer pas, però que cal esperar a conèixer detalls i les conclusions definitives.

L'anunci arriba després de la pressió sindical, amb una concentració a Barcelona dilluns passat, demanant mesures de protecció i conéixer les conclusions d'aquest Grup, un mes i mig després de finalitzar la seva tasca.

NOTA DE PREMSA DEL DEPARTAMENT D'AGRICULTURA:

De moment, i a l’espera de les conclusions definitives del Grup d’experts en seguretat, es concreta la formació en seguretat i l’adquisició d’elements d’autoprotecció personal

Tots els membres del Cos d’Agents Rurals (CAR) iniciaran aquest mateix mes de maig un curs de formació en seguretat i autoprotecció a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Aquesta és una de les primeres mesures que es portaran a terme seguint les recomanacions preliminars del Grup d’Experts en seguretat creat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

El Grup d’Experts en seguretat està constituït per 3 membres del Cos de Mossos d’Esquadra i de l’Institut de Seguretat Pública, 3 membres de l’Office National de la Chasse e de la Faune Sauvage i 3 membres del Cos d’Agents Rurals. Aquest grup d’experts ha mantingut diversos reunions de treball i ha emès un primer informe preliminar a l’espera de tenir les conclusions definitives.

Entre aquestes primeres mesures a implementar, en l’àmbit de la seguretat i autoprotecció dels agents, a banda del curs que s’iniciarà de manera immediata, s’inclouen l’adquisició d’elements d’autoprotecció personal com són les armilles antibales d’ús individual per a la totalitat dels agents, defenses i manilles.

Aquestes mesures s’han explicat avui en el marc de la reunió extraordinària del Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Cos d’Agents Rurals. Aquest comitè està format, per part de l’Administració, per membres de la direcció del CAR i de la subdirecció general de Recursos Humans, Organització i Relacions Laborals, i, per la part social, pels delegats de Prevenció dels diferents sindicats que representen el CAR.

Restructuració del Cos d’Agents Rurals i Pla Estratègic El Govern va crear el passat 2 de maig la Direcció General del Cos d’Agents Rurals per reestructurar i enfortir l’organització d’aquest cos, fonamental per al país, que s’encarrega de la vigilància i control en la gestió del medi natural, de la protecció i prevenció integrals del medi ambient i actua de policia administrativa especial. La creació d’aquesta nova Direcció General del CAR és una de els mesures contemplades en el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rural, que el Govern aprovarà en les properes setmanes, i que és resultat del debat intern promogut per la direcció del DARP des del setembre de l’any passat

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?