¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El mercat negre de les abelles

Els apicultors valencians denuncien un augment considerable de robatoris d’abelles a la Comunitat Valenciana

Els apicultors valencians denuncien un augment considerable de robatoris d’abelles a la Comunitat Valenciana i l’existència, per tant, d’un mercat negre en el sector. Ho ha dit Carlos Muñoz, responsable del sector apícola de La Unió de Llauradors a La Llavor, on també ha tornat a demanar a la conselleria una solució per evitar l’enverinament de ruscos derivat de l’ús de fitosanitaris per part de citricultors i altres agricultors.

Segons Muñoz, molts d’estos robatoris ni tan sols s’apleguen a denunciar perquè si no són quantitats molt considerables, l’assegurança no es fa responsable. Estos robatoris es produeixen en pràcticament tots els llocs on treballen encara que les últimes setmanes a Castelló hi ha hagut alguns de dimensió més considerable. Demanen des de La Unió més controls de les forces i cossos de seguretat però a més demanen un major control del nombre de ruscos de cada apicultor perquè, segons apunta, els robatoris s’estan produint entre els mateixos apicultors.

D’altra banda, els apicultors continuen denunciant la mort d’abelles a causa de l’ús de fitosanitaris per part dels agricultors. Muñoz es mostra partidari del diàleg i convençut que apicultors i agricultors deuen trobar una solució beneficiosa per ambdues parts. En este sentit, agraeix que la conselleria enguany haja abordat l’assumpte encara que demana que profunditze en la qüestió que està lluny de trobar una solució.

A La Llavor també descobrim esta setmana com es poden transformar els residus citrícoles en plàstic i què tenen a veure els vins del Líban amb els de la nostra terra. Tot açò i tota l’actualitat agroalimentària a La Llavor d’este dissabte 20 de maig.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?