¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Projecte Home ha atès unes 50 persones en el seu primer any i mig de presència a Tortosa

La major dels usuaris d'aquesta ONG a l’Ebre són homes amb una edat mitjana entre els 30 i els 45 anys i la cocaïna i l’alcohol són les substàncies que generen més demandes d’ajuda.

Al centre de la imatge, el director del Projecte Home a Catalunya, Oriol Esculies, explica els resultats del primer any i mig de presència a Tortosa. /

Una cinquantena de persones de les Terres de l’Ebre s’han pogut beneficiar de l’ajut de l’ONG Projecte Home durant el primer any i mig de presència a Tortosa. Aquest entitat es dedica a la prevenció i sensibilització de les drogodependències i altres conductes addictives.

En el cas de les Terres de l’Ebre, la cocaïna i l’alcohol són les substàncies que generen més demandes d’ajuda. La major dels usuaris del Projecte Home a l’Ebre són homes amb una edat mitjana entre els 30 i els 45 anys.

Cal destacar també que una de cada cinc persones ateses pateix alguna patologia dual, és a dir, algun trastorn mental paral·lel a l’addicció.

Oriol Esculies, director del Projecte Home a Catalunya, destaca que el procés d’acompanyament a la persona que pateix una addicció inclou molt més que la simple desintoxicació.

“Intentem ajudar la persona en la seua integritat en processos que a vegades són una mica més llargs; no es tracta de deixar de consumir o d’aguantar-se les ganes de fer-ho, sinó de superar l’addicció i reinserir-se en societat”, ha explicat.

Abans de la posada en marxa d’aquest servei les persones que volien l’ajuda d’aquesta ONG havien de desplaçar-se a Tarragona.

La seu del Projecte Home es troba al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa i des de fa poc ha pogut ampliar el seu horari amb dos dies d’atenció. L’obertura d’aquesta seu ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?