Un tren de Renfe Mercaderies unirà el Port de Barcelona amb Lió

Aquesta ruta ja es va inaugurar a finals del 2010, però es va haver de suspendre 4 anys després perquè no era rendible

Una locomotora de RENFE Mercaderies al port de Barcelona /

Renfe Mercaderies ho torna a intentar. A la tardor té previst posar en marxa un tren que unirà el Port de Barcelona amb l'àrea logística de Lió. Serà un comboi que sortirà de Montsó, a Osca, que es completarà a la capital catalana i que continuarà cap a la ciutat francesa utilitzant la línia d'alta velocitat i el túnel del Pertús.

El director general de Renfe Mercaderies, Abelardo Carrillo, explica que s'estan acabant de tancar els detalls d'aquest servei amb tots els actors implicats. Segons Carrillo, es tracta d'una ruta que ofereix "aspectes interessants i d'alt valor afegit".

Entre desembre de 2010 i setembre de 2014 va funcionar una connexió ferroviària entre el Port de Barcelona i Lió, però es va suspendre perquè no era rendible. Els responsables de Renfe expliquen que ara les condicions han canviat i torna a haver-hi demanda.

La posada en marxa d'aquesta connexió s'emmarca en el pla de gestió 2017-2019 que està aplicant la societat per incrementar la seva competitivitat i deixar de ser deficitària.

A més de captar nous trànsits, Renfe Mercaderies reduirà el nombre de treballadors i també de locomotores i vagons. A més té previst vendre les participacions financeres que té a empreses com TRANSFESA.

Pel que fa als treballadors, la idea és passar dels 1300 actuals a menys de mil a través de sortides voluntàries o trasllat a altres àrees de negoci de Renfe com la de viatgers. Pel que fa als tres, la societat posarà a la venda 50 locomotores i 2000 vagons.

Amb totes aquestes mesures, la companya confia en equilibrar els comptes i començar a guanyar diners a partir de 2019.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?