¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Els viatges en Euromed entre l'Aldea i Barcelona es paguen a preu d’or

Els trens tenen 100 usuaris diaris i el govern català aporta per cada viatge més del que costa anar de Barcelona a València en preferent

Imatge d'arxiu d'una de les primeres aturades de l'Euromed a l'estació de l'Aldeat /

Un centenar de persones utilitzen diàriament l'Euromed per anar de les Terres de l'Ebre a Barcelona o Tarragona. Aquest tren s'atura des del passat mes de novembre a l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa com a alternativa als regionals que tenen un temps de recorregut superior i que sovint pateixen retards. El preu del bitllet el subvenciona la Generalitat que està pagant per cada trajecte més del que costa anar de Barcelona a València en preferent.

Fins al maig s'han fet 17 mil viatges en Euromed entre l'Aldea i Barcelona o Tarragona. Els ciutadans paguen el mateix preu que si viatgessin en un tren regional, 12 euros, i el departament de Territori aporta dos milions a l'any per assumir la diferència. Això vol dir que la Generalitat paga per cada bitllet 59 euros.

El Secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, en declaracions a SER Catalunya diu que esperaven que més ciutadans utilitzessin aquest servei. I reconeix que estan "bonificant àmpliament" aquest trajecte. Tot i això, Font dona per ben utilitzats aquests diners perquè diu "que estan retornant amb bonificacions el que ha estat un maltractament des del punt de vista del servei ferroviari".

El departament de Territori explica que aquesta mesura és temporal. Asseguren que quan entri en funcionament el nou traçat entre Vandellòs i Tarragona ja no caldrà subvencionar l'Euromed als ciutadans de les Terres de l'Ebre perquè es podrà oferir un bon servei de trens regionals.

Segons dades de Renfe, durant els primers 6 mesos de funcionament d'aquest servei, s'han fet 100 viatges diaris en Euromed entre l'Aldea i Barcelona i una desena entre Tarragona i l'Aldea.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?