¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Irregularitats a una fundació de la UAB

Un professor de la Facultat de Dret va utilitzar la fundació que dirigia per contractar serveis a una empresa que ell mateix havia creat

Passadís buit a la Facultat de Dret de la UAB / ()

La Universitat Autònoma de Barcelona ha sancionat un professor de la Facultat de Dret que va utilitzar la fundació que dirigia per contractar serveis a una empresa que ell mateix havia fundat i a una altra propietat d'un dels seus principals col·laboradors.

Els contractes pugen a més de 68.000 euros. La Universitat qualifica els fets de “molt greus” però no imposa cap multa, ni econòmica ni de suspensió al professor responsable

L’expedient sancionador que l’actual rectora Margarita Arboix va signar el passat mes de desembre considera que el professor de dret públic Jordi Moles va cometre dues faltes molt greus durant el temps que va dirigir la Fundació Escola de Prevenció i Seguretat Integral (FEPSI). Però curiosament la sanció es limita a un apercebiment, una taca que figura al seu expedient però que no comporta ni la suspensió del seu treball actual com a professor ni tampoc cap multa econòmica.

Jordi Moles va ser cessat com a director d’aquesta Fundació FEPSI al juliol del 2014, quan era Ferran Sancho qui dirigia la UAB. El llavors rector va ordenar l’obertura d’un expedient disciplinari a Moles després de constatar que, mentre va dirigir la Fundació, va contractar a una empresa que ell mateix havia fundat tasques de formació i coordinació de graus. En total es van pagar factures a favor d’aquesta empresa per valor de prop de 28.000 euros. Crida l’atenció que algunes de les factures es refereixen a serveis prestats abans que la firma contractada, Risc Control, estigues formalment constituïda. En el mateix període de temps, Moles va donar el vist i plau a la decisió del cap d’un grup de recerca de la fundació, el Centre de Recerca de Governança del Risc (GRISC) d’encarregar tasques docents i proves de laboratori a una empresa, AlinyMa, que pertany a la dona d’aquest investigador. Aquí les factures pagades entre els anys 2012 i 2014 sumen més de 41 mil euros. Per tot plegat, l’expedient conclou que el doctor Moles va incomplir les funcions essencials del seu càrrec i va violar l’estatut bàsic del funcionari públic. Dues faltes molt greus que es liquiden amb un apercebiment, una targeta groga sense més conseqüències.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?