¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

PARC D'ANIMALS

Govern tanca Naturlandia fins que no millori la seguretat

A més, l'Executiu ha tramès a la Policia l'informe dels Banders en estimar que la manera en què es va abatre l'ós podria contravenir el Codi Penal

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, presenta els resultats dels informes. / ()

El Govern tramet a la Policia l'informe dels Banders sobre el cas de l'ós i obre un expedient administratiu a Naturlandia indicant tota una sèrie de mesures necessàries per a reobrir el parc.

Després que el passat dimecres s'abatés un ós al parc d'animals per part d'un treballador, el Cos de Banders s'ha personat al recinte tots els dies per analitzar la situació i recollir la informació necessària. La ministra d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que amb la informació recollida i la necròpsia realitzada, l'informe elaborat pels Banders ha estat tramès a la Policia en estimar que els fets podrien contravenir el Codi Penal.

A banda d'aquest informe, el Departament de Medi ambient també ha elaborat un informe valorant les condicions de seguretat i protecció del parc i ha obert un expedient administratiu per determinar les infraccions que s'hagin pogut cometre.

Calvó ha explicat que l'informe determina que els animals han desplaçat els daus de formigó que han d'aguantar els pals de suport de la tanca electrificada i, per tant, no es té constància si aquesta tanca funcionava en tot moment. Així mateix considera que hi ha una manca de manteniment que anul·la l'efecte persuasiu que hauria de tenir la primera barrera. Per aquest motiu es detallen tota una sèrie de mesures que s'han d'implementar perquè el parc pugui reobrir.

L'informe també indica que també s'hauran de retirar les ovelles fora del parc i lluny de la tanca per evitar que pugui esverar els animals.

El Govern ha informat aquest mateix dilluns al Comú de Sant Julià de l'obertura de l'expedient i les mesures a efectuar. En principi el parc tenia previst obrir aquest proper dijous, però a hores d'ara és una incògnita.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?