¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat treu a informació pública tres nous parcs eòlics a la Terra Alta

Els parcs eòlics s'ubicaran a Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca i cadascun tindrà 10 aerogeneradors i una potència de 30 megawats

Pla mig del secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i el director general d'Energia i Mines, Pere Palacín, en roda de premsa a la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. Imatge del 29 de juny de 2017 (horitzontal) / ()

 

La Generalitat ha tret a exposició pública tres nous parc eòlics a la Terra Alta. Es tracta de Punta Redona, Tres Termes i Los Barrancs , ubicats als termes municipals de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca.

Ara s'obre un periode de 30 dies perquè es puguin presentar al·legacions. Cadascun dels tres parcs eòlics tindrà una potencia de 30 megawats i 10 aerogeneradors.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, no s’ha volgut pronunciar sobre l’oposició que aquests parcs han generat en alguns sectors del territori,  com ara la Denominació d’Origen de la Terra Alta o l’ajuntament de Batea : "Qualsevol persona o entitat que es consideri afectada per aquest projecte pot presentar les seves afectacions i des de la Generalitat les recollirem", ha afirmat. 

També ha afegit que " nosaltres vetllem perquè el procés sigui el més transparent possible i aquestes al·legacions s'incorporin al projecte final sempre que siguin viables i coherents".

 

El projecte d’aquests tres parcs eòlics està promogut per GAS NATURAL I ALSTOM i podrà generar l’energia equivalent al consum de 65.000 famílies.  També s'instal·larà una subestació eléctrica per recollir l’energia dels parcs , una línia per unir la subestació amb la xarxa eléctrica i l’ampliació de la subestació de La Fatarella que ha de permetre evacuar l’energia a la xarxa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?