¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Els sindicats abandonen el Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre

UGT, CC.OO i la USOC exigeixen que es presenti una proposta de reformulació de l'ens que l'equipari als consells de la resta de Catalunya i on l'administració deixi de ser-hi majoritària

Imatge de la capçalera de la manifestació del passat 1 de maig a Tortosa, amb representants dels tres principals sindicats ebrencs. /

La UGT, Comissions Obreres i la USOC, els tres sindicats majoritaris a les Terres de l’Ebre, han anunciat la seua decisió de no tornar a participar en cap reunió més del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre.

El boicot es mantindrà mentre no es presenti una proposta formal de modificació de l’ens ebrenc que l’homologui a la resta de consells econòmics de Catalunya.

Els sindicats volen que l’administració deixi de ser la majoritària en la composició de l’ens, i que aquest passi a dependre del consell rector de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre i no del consell assessor de l’IDECE.

En definitiva, les forces sindicals volen que el consell econòmic deixi de ser un simple aparador on l’administració va a exposar projectes ja aprovats i decidits, per passar a ser un fòrum on les forces econòmiques ebrenques puguin emetre informes i propostes.

“L’administració, que és la que fa les normes, és la que les porta al consell econòmic perquè aquest doni la seua opinió; però si l’administració és la que fa les normes, què fa el consell econòmic i social donant opinió sobre les normes que ha fet?”, es pregunta Josep Casadó, secretari general de Comissions Obreres a l’Ebre.

“El Consell Econòmic i Social ha de servir per donar opinions i fer valoracions sobre les decisions que s’estan prenent en l’àmbit polític i administratiu”, afegeix David Queralt, secretari general de la USOC a l’Ebre.

La decisió d’abandonar el consell es va prendre després que la setmana passada es fes una reunió de l’ens perquè el Govern de la Generalitat informés de la creació de la Taula de la Mobilitat de les Terres de l’Ebre.

Els sindicats han mostrat el seu malestar perquè, com ha passat en altres ocasions, la Generalitat ja va portar al consell fets consumats als quals les forces socials del territori no hi van poder dir res.

Els sindicats porten anys reclamant un canvi en l’estructura i la composició del Consell Econòmic i Social. A principis de l’any 2014, quan va ser reelegit Josep Maria Franquet com a president del consell econòmic, els sindicats ja van reclamar una modificació del consell.

Ara, diuen que no hi tornaran mentre no es posi a sobre la taula una proposta concreta de canvi. “Tornarem al Consell Econòmic i Social en el moment que se’n plantegi la refundació”, confirma Valentí Marin, secretari general de la UGT ebrenca.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?