¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Salut anuncia una ampliació de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa

El conseller Comín visita Tortosa per fer l'anunci, que descarta la construcció d'un nou centre hospitalari tal i com havia demanat el Parlament i partits polítics de l'oposició a l'Ajuntament de la capital del Baix Ebre

Al centre de la imatge, el conseller de Salut atenent les explicacions de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, sobre l'entorn de la plaça de l'Ajuntament de la capital del Baix Ebre. /

El Govern català ha anunciat una ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. L’anunci del departament de Salut descarta, per tant, la idea d’un nou hospital a la capital del Baix Ebre, tal i com havia demanat el Parlament i alguns partits polítics de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa.

Salut aposta per un projecte que inclou un aparcament que es construirà darrera de l’antic cinema Fèmina, en ple centre de Tortosa.

Un moment de l'anunci del projecte d'ampliació de l'hospital. / Silvia Tejedor

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat aquest dijous a Tortosa aquesta aposta de futur i ha explicat que, a més de l’aparcament, també hi haurà un nou on s’ubicaran les consultes externes.

El conseller ha defensat que amb aquesta ampliació es garanteix l’atenció hospitalària del territori per als propers anys.

“Està previst com un edifici de dos plantes i 4.000 metres quadrats, que és el que necessita l’hospital per satisfer les seves necessitats a mig termini”, ha assegurat.

Amb aquest projecte es volen resoldre els problemes de mobilitat i la manca d’estacionament que hi ha al voltant de l’actual hospital ja que a efectes pràctics els usuaris podran accedir a l’aparcament i al nou edifici des del centre de Tortosa:

“Parlem de construir l’edifici de 4.000 metres sobre un aparcament de nova construcció volat, no excavat. No parlem d’excavació, amb les incerteses que podria generar això en aquella zona”, ha clarificat Comín.

“L’aparcament permet resoldre les necessitats del nou edifici i resoldre els problemes d’accessibilitat que té avui en dia l’hospital”, ha conclós.

Encara no hi ha data per a l’inici de les obres. De moment, la Generalitat treballa en la redacció de l’avant-projecte de l’aparcament i el nou edifici de l’hospital per tal que estigui acabat abans de finals d’enguany i es pugui treure a concurs a principis del 2018.

Comín no ha volgut parlar de la durada de les obres ni de quin cost tindran, ja que ha dit que tot dependrà de la redacció de l’avant-projecte.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?