¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Trens Dignes i el moviment "AP7 gratuïta ja" carreguen contra la Taula de Mobilitat

Critiquen que Territori incompleix la llei catalana de Mobilitat i per això els veïns de la N340 presenten un recurs de reposició

Membres de la plataforma "Prou. AP-7 gratuïta ja", presentant el recurs a les dependències de la delegació del Govern català a les Terres de l'Ebre. /

Les plataformes ebrenques d’usuaris del tren i de veïns de la carretera N-340 han decidit no donar-li ni un segon de respir a la Taula de Mobilitat. Entenen que és un ens que no resoldrà els problemes de mobilitat i del territori i que, amés, margina els moviments socials.

Els més contundents han estat els veïns de la plataforma “Prou. AP7 gratuïta ja”, que han presentat aquest mateix dijous un recurs de reposició perquè al seu parer el Govern català incompleix la llei catalana de Mobilitat.

El moviment veïnal argumenta que l’esmentada llei obliga a crear Autoritats Territorials de Mobilitat i també a garantir la participació de les entitats i moviments socials.

“Si lluitem per tenir veu, no pot ser que aquesta mateixa gent que porten anys sense solucionar-nos el problema ara ens vulguin fer creure que ja han trobat la solució (amb la Taula de Mobilitat)”, retrau Llorenç Navarro, portaveu de la plataforma veïnal.

“No volen que en formem part perquè els diem les veritats a la cara”, ha etzibat.

Amb el recurs, el moviment reclama que es modifiqui la composició de la Taula de Mobilitat per donar-hi cabuda a moviments socials, sindicats i organitzacions empresarials.

La plataforma Trens Dignes també ha carregat contra el departament de Territori per incomplir la llei de Mobilitat i haver constituït la taula d’esquenes als moviments socials. I tampoc s’han estalviat crítiques al nou ens.

Representants de Trens Dignes, a les portes de la delegació del Govern amb documentació sobre la Taula de Mobilitat. / Sonia Castelló

Consideren que és un “succedani” del que hauria haver estat l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l’Ebre.

Trens Dignes replica al conseller Rull dient que la Taula no té les mateixes atribucions que l’ATM perquè no és executiva ni té capacitat per gestionar finançament.

“No ens entra al cap perquè fan una Taula de Mobilitat i no una ATM quan ho marca la llei, les resolucions del Parlament i els acords d’ajuntaments i consells comarcals”, insisteix Montse Castellà, portaveu de Trens Dignes.

“ Si és ignorància, haurien de conèixer la realitat del territori com a representants que en són; si és desídia, és que els interessa poc; i si és malícia, és que ho coneixen i han decidit actuar en direcció contrària”, retrau Castellà, qui ha afegit que Trens Dignes considera que la creació de la Taula de Mobilitat és “una maniobra de distracció”.

Trens Dignes també retrau que, tot i les promeses d’obrir la Taula de Mobilitat a la participació social, que és un grup tancat format només per administracions, i que, a sobre, és transitòria, a l’espera de la posada en funcionament de la T-Mobilitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?