¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Colau demana als sindicats del metro que deixin opinar els treballadors

L'Alcaldessa de Barcelona considera una "situació d'anomalia" que la vaga continuï malgrat que l'empresa ha ofert millores laborals

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ()

Avui hem arribat a la desena jornada de vaga al metro de Barcelona. La negociació no avança i la paciència dels usuaris s'està esgotant. Sobre el conflicte n'ha parlat l'alcaldessa de Barcelona. Ada Colau ha criticat amb duresa el comitè d'empresa i li ha demanat que deixi que la plantilla voti les propostes que ha fet la direcció de TMB.

Per a Colau, és una situació anòmala i "difícil d'entendre" que s'hagin fet ja 10 dies de vaga quan assegura "sobre la taula tot el que hi ha són propostes de millora". Colau ha criticat que els sindicats "cada vegada que estem a prop d'arribar a un acord, posen una reivindicació nova sobre la taula" i no han volgut acceptar ni les propostes de l'empresa, ni la de la mediació i tampoc l'arbitratge de la Generalitat.

Arribats a aquest punt, l'alcaldessa ha explicat que TMB seguirà treballant per intentar resoldre el conflicte, però recorda que tenen "límits", els que imposa la llei que limita la despesa de les administracions locals. Dimecres hi ha consell d'administració de l'empresa i s'analitzaran els propers passos a seguir. Colau no ha volgut avançar per on podrien anar.

D'altra banda, Colau ha defensat la regidora de mobilitat Mercedes Vidal, a qui l'oposició li demana que dimiteixi perquè consideren que és incapaç de solucionar el conflicte.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?