¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Creen un organisme per actualitzar i difondre el patrimoni immaterial de l'Ebre

Ha de començar a treballar passat l'estiui té com a base el treball fet fins ara, que ha recollit fins a un centenar de manifestacions culturals immaterials al territori ebrenc

Pla obert del Celler Cooperatiu de Gandesa en la cloenda de l'Inventari. / ()

L'Institut Ramon Muntaner i el Museu Terres de l'Ebre d’Amposta gestionaran l’Observatori del Patrimoni Immaterial de les Terres de l’Ebre, un organisme de nova creació que serà l'encarregat de seguir vetllant per l'actualització i la difusió d'aquest patrimoni.

El Celler Cooperatiu de Gandesa va acollir aquest diumenge al vespre l'acte de cloenda del projecte de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre.

Un projecte que es va posar en marxa al 2015 i que durant aquest temps ha recollit fins a 100 elements del patrimoni cultural ebrenc.

L’encarregat de pronunciar la ponència sobre aquest patrimoni va ser el catedràtic Josep Cid, qui va afirmar que “aquest és un pas endavant que ens serveix per construir i reforçar la nostra identitat; una identitat que no es vol estàtica perquè a vegades es pensa que el patrimoni és l’herència, allò que ens ve del passat”.

“Però aquesta herència l'hem de saber projectar al futur i per tant, aquesta és una aposta de futur”, va afegir.

El nou conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, va presidir l'última reunió de l'òrgan institucional d'aquest projecte i en acabar va anunciar la creació de l'Observatori del Patrimoni Immaterial de les Terres de l'Ebre, que ha de continuar vetllant per l'actualització, amplificació i difusió d'aquest patrimoni.

“Engeguem un observatori que tindrà la responsabilitat de mantenir i actualitzar el que ara hi ha, com d’amp’liar amb elements que encara no estan fets, com també d’anar incentivant les aplicacions d’aquests materials”, ha explicat.

La intenció és que l'Institut Ramon Muntaner i el Museu de les Terres de l'Ebre comencin a treballar en la gestió d’aquest observatori passat l'estiu. Fins a la data s'han invertit uns 400.000 euros en el projecte.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?