¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Instal·len una barrera de contenció a l’Ebre per evitar l’expansió del focus de caragol massana de Miravet

En una reunió mantinguda a Miravet, la Generalitat, la Confederació Hidrogràfica i els regants hana cordat començar aquest mateix dimarts la instal·lació de la barrera com a mesura urgent

Imatge de postes de caragol massana retirades al tram del riu Ebre a Miravet. /

El departament d’Agricultura i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre comencen a instal·lar aquest dimarts al riu Ebre a l’alçada de Miravet una barrera de contenció que ha de servir per evitar l’expansió del focus de caragol massana que es va detectar ara fa uns dies en aquest municipi de la Ribera d’Ebre.

L’objectiu és evitar que el caragol segueixi la seua expansió i s’acabi introduint a les xarxes de reg, des d’on tindria una entrada directa als camps de cultiu.

Un moment de la reunió mantinguda a Miravet per part d'administracions i regants per tractar la problemàtica del caragol massana. / Departament d'Agricultura

La barrera de contenció és una mesura d’urgència que s’ha acordat aplicar en una reunió mantinguda aquest dilluns a Miravet. Hi han participat la Generalitat, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i les comunitats de regants.

179 postes i 6 exemplars adults

S.C.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha precisat que fins ara ha retirat a Miravet 179 postes i sis exemplars adults de caragol, recollits durant les prospeccions nocturnes, que es fan per aprofitar les hores en que els exemplar femella surten a la superfície per deixar les seues postes.

La Confederació ha aprofitat per defensar la seua actuació. Asseguren que el mateix dia 27 de juny, quan la Generalitat els va informar de l’existència d’aquest focus a Miravet, hi van desplaçar tècnics de forma urgent.

La subdirectora d’Agricultura, Neus Ferrete, ha detallat que la barrera és d’uns 200 metres i s’instal·larà al voltant del focus de caragol. “Farem una barrera física per evitar la propagació de qualsevol juvenil o exemplar adult que no haguem pogut detectar. A més, seguirem amb les prospeccions intensives a la zona i la retirada manual de tot allò que es vagi visualitzant”, ha afegit.

El tram de Miravet és competència de la Confederació Hidrogràfica, però Agricultura ha ofert la màxima col·laboració per frenar el caragol. Mentrestant, continua pendent el problema de la manca de precisió sobre on comencen i acaben les competències de les diferents administracions al tram català del riu Ebre per combatre el cargol.

El punt més conflictiu es situa entre el pont del Mil·lenari de Tortosa i la desembocadura, justament un tram on hi ha vores del riu que estan completament colonitzades per aquesta perillosa espècie invasora.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?