¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

SESIÓN DE CONTROLPedro Sánchez se estrena en el Congreso como presidente del Gobierno

Movem Tortosa torna a portar davant la Fiscalia presumptes irregularitats en la gestió de l'Hospital de la Santa Creu

La nova denuncia es basa en els resultats d'una auditoria externa de l'any 2015 que ha detectat problemes en l'adjudicació del servei de bugaderia o en la compra de medicaments especials, entre d'altres

Tres dels regidors de Movem Tortosa han explicat la nova denuncia davant els Jutjats de la capital del Baix Ebre. /

Movem Tortosa ha tornat a denunciar davant la fiscalia noves presumptes irregularitats detectades en una auditoria de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Segons el grup majoritari de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa, s’haurien adjudicat serveis i subministraments sense licitació prèvia.

El portaveu de Movem, Jordi Jordan, ha explicat que en l’auditoria de 2015, elaborada per una empresa privada, es posaria de manifest que la societat municipal que gestiona l’Hospital de la Santa Creu va incomplir la Llei de Contractes del Sector Públic de Catalunya.

Entre els contractes que s’haurien adjudicat sense licitació es trobaria el servei de bugaderia per valor de 80.000 euros, l’adquisició de medicaments espèecials per més de 600.000 euros, el servei d’analítiques per més de 120.000 euros, o material per a l’hemodiàlisi per més de 280.000 euros.

Aquesta no és la primera vegada que Movem Tortosa denuncia presumptes irregularitats en la gestió de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús davant la Fiscalia.

Ara fa tot just dos anys, Movem Tortosa també va presentar una altra denuncia per l’auditoria del 2014. Però encara no han tingut cap resposta.

“Constatem que les irregularitats i la mala gestió estan al dia a dia del nostre govern municipal i que està afectant a l’hospital de la santa Creu de Jesús i que no s’està posant ordre en tot aquest desgavell”, ha denunciat Jordan.

El portaveu de Movem Tortosa ha recordat que ara fa dos anys l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va afirmar que les presumptes irregularitats ja s’havien corregit en el seu moment i per això considera que encara és més greu el resultat d’aquesta nova auditoria.

Recordem que l’Hospital de la Santa Creu de Jesús és un dels centres sociosanitaris de la demarcació que gestiona el grup SAGESSA.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?