¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El ministeri de Medi Ambient posa en alerta la PDE davant l'inici de les reunions per al nou Pacte Nacional de l'Aigua

El moviment antitransvasista ebrenc espera per a finals d'estiu una primera proposta de Pla Hidrològic Nacional que proposarà transvasaments encoberts de l'Ebre

Imatge d'arxiu del riu Ebre al seu pas per l'Illa dels bous, al terme municipal de Tortosa. / ()

El ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha començat les reunions amb els governs autonòmics per debatre les línies mestres del que ha de ser un nou Pacte Nacional de l’Aigua.

Això ha posat en alerta la Plataforma en Defensa de l’Ebre, que creu que el Govern estatal ha posat ja en marxa la maquinària per presentar, a finals de l’estiu, una proposta de Pla Hidrològic Nacional que tornarà a plantejar un transvasament de l’Ebre, però de forma camuflada.

Aquest moviment, en ple estiu, no agrada la Plataforma en Defensa de l’Ebre, que creu que l’Estat busca agafar d’imprevist els moviments socials i ecologistes.

Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma, alerta que la proposta de nou Pacte Nacional de l’Aigua no parlarà directament de transvasament, sinó de “transferències” i “usos agrícoles no consumits”.

Els mateixos eufemismes, rebla, que ja està utilitzant el Govern català. “El Govern català està fent ja el transvasament del Segre cap a Barcelona i amb el silenci sepulcral dels polítics ebrencs”, lamenta Tomàs.

“Sabem el que hi ha. Van a fer les coses a l’estil del Consorci d’Aigües de Tarragona i a l’estil Segarra-Garrigues. I en aquests moments que el ministeri vol negociar, no sabem si el Govern català estarà a l’alçada de les circumstàncies”, denuncia el portaveu antitransvasista.

El ministeri d’Agricultura ha anunciat que al llarg d’aquest mes de juliol es reunirà amb representants de les comunitats autònomes per consensuar un document per al futur pacte Nacional de l’Aigua.

La ronda de contactes ha començat amb la Comunitat de Madrid i Castella-Lleó. Deixa per als propers mesos, sense concretar més, els contactes amb els regants i altres col·lectius. La Plataforma en Defensa de l’Ebre alerta a la ciutadania que es comenci a preparar per oposar-se als nous plans que es preparen per a l’Ebre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?