¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Barcelona cobrarà una taxa als turistes d'un dia

L'Ajuntament ha acordat que a partir de l'any que ve cobrarà als touroperadors per cada persona que porten a visitar la ciutat

El govern de Colau ha manifestat reiteradament la seva voluntat de cobrar una taxa als turistes d'un dia, als que venen a visitar la ciutat, però no es queden a dormir. Ara l'Ajuntament, a proposta del grup demòcrata, ha aprovat una proposició que concreta una mica més: la taxa s'aplicarà a partir de l'any que ve i es cobrarà als operadors turístics. Es a dir, que no es gravarà les persones que entren pel seu compte en tren o cotxe, sinó els grups organitzats.

El grup demòcrata va pactar aquesta proposta amb el govern i es va aprovar també amb els vots d'Esquerra i la CUP. Tot i això, els diferents partits van reclamar més concreció. Carina Mejías, de Ciutadans, assegurava que "és una bona mesura, però que està plantejada amb una certa improvisació".

El president d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch, es va mostrar partidari de cobrar una taxa als turistes d'un dia, però també va criticar la falta de concreció. Diu Bosch "que és una mica com la pel·lícula de Woody Allen Desmontado a Harry": és bona, però està desdibuixada, borrosa".

El PP i la CUP van expressar els seus dubtes sobre la manera com s'aplicarà. Javier Mulleras es preguntava "a qui li cobrem, com ho fem i com es controla". I Maria José Lecha ironitzava sobre les dificultats d'una mesura com aquesta dient si pensaven posar un peatge a les rondes o cobrar a tothom que porti xancles i mitjons.

La regidora del grup demòcrata que va defensar la proposta, Sònia Recasens, va explicar que la definició de tots els detalls es farà a partir del mes de setembre. Però que la idea és cobrar als touroperadors, per gravar els grups organitzats de visitants que són els que fan una gran ocupació de l'espai públic i poden generar més molèsties.

El regidor de Turisme, Agustí Colom, va explicar que el seu govern està a favor de la mesura perquè aquestes persones utilitzen l'espai públic i la taxa pot ajudar a compensar els problemes que generen.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?