¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El polèmic hotel de Drassanes no es farà

L'Ajuntament no donarà la llicència per construir-lo després que el TSJC hagi declarat nul el pla d'usos de Ciutat Vella, que era l'instrument urbanístic que el feia possible

()

L'Ajuntament de Barcelona no donarà la llicència per construir el polèmic hotel de Drassanes. S'empara en la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·la el Pla d'Usos de Ciutat Vella aprovat pel govern de Xavier Trias i que permetia la construcció d'aquest establiment hoteler.

Segons ha avançat eldiario.es, la resolució judicial li dona l'argument definitiu al govern municipal per denegar la llicència a un allotjament turístic que no agradava ni als veïns ni a l'equip de Colau. La tinent d'alcalde d'urbanisme, Janet Sanz, assegura que en aquell solar "no hi haurà un hotel" i que ara hauran de parlar amb el barri i amb el promotor per decidir "què hi pot haver en aquest àmbit".

Sanz ha assegurat que la sentència és "demolidora i claríssima". Diu la tinent d'alcalde que això significa que les llicències que estan en tràmit no s'han de donar i que s'hauran de revisar aquells projectes que ja les han obtingut.

En un post a Facebook, Janet Sanz, assegura que d'aquesta manera deixen enrere "un dels nyaps urbanístics més importants de la ciutat". I critica que el govern de Trias aprovés un pla que reduïa en més de 2 mil els habitatges previstos i permetria incrementar un 345% les places hoteleres.

Els promotors carreguen contra l'Ajuntament

Els promotors de l'Hotel de Drassanes es plantegen portar l'Ajuntament de Barcelona als tribunals. En un comunicat asseguren que faran “totes les accions jurídiques necessàries per defensar els seus drets”.

El grup PRAKTIK HOTELS defensa que la sentència en la que s'empara l'Ajuntament no és ferma i per tant no hauria d'aturar la seva llicència. A més carrega durament contra el govern de Colau. L'acusa d'haver retardat la concessió dels permisos esperant que arribés aquesta sentència. I també diu que l'Ajuntament els ha tractat de forma “incorrecta i prepotent”. I que fins i tot va rebutjar l'oferta dels promotors de compensar els veïns fent habitatges de lloguer social en altres solars del barri.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?