¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Airbnb retirarà els anuncis de pisos turístics il·legals que detecti l'Ajuntament

El govern de Colau assegura que la predisposició de la plataforma és un punt d'inflexió respecte a la posició que havia mantingut fins ara

()

Airbnb s'ha compromès finalment a retirar del seu web els anuncis de pisos turístics il·legals. No farà una recerca activa per trobar-los però eliminarà aquells apartaments sense llicència que detecti l'Ajuntament de Barcelona.

Airbnb, al contrari que altres plataformes, s'havia negat fins ara a retirar del seu portal els anuncis de pisos turístics il·legals. De fet, el govern de Colau ha sancionat la plataforma amb una multa de 600.000 euros. Però avui, el responsable de polítiques públiques d'Airbnb Espanya, Sergio Vinay, assegura que ho farà. La idea és que sigui l'Ajuntament qui comuniqui a la plataforma quins són els pisos sense llicència que s'estan anunciant i Airbnb els retirarà.

Segons Vinay, és "una solució sostenible per Barcelona". L'Ajuntament assegura que la predisposició mostrada avui per Airbnb suposa un punt d'inflexió respecte a la posició que havia mantingut fins ara. De tota manera, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, diu que s'ha de veure si complirà el compromís i en quin termini ho farà.

Els amfitrions es mantenen

Airbnb mantindrà els anuncis dels anomenats amfitrions: persones o famílies que lloguen habitacions de casa seva a turistes. La plataforma defensa aquesta opció de compartir casa, de homesharing que no té una regulació específica ara mateix.

Els amfitrions asseguren que la seva activitat no genera els problemes dels pisos il·legals perquè ells conviuen amb el turistes.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?