¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Marea Blanca de l'Ebre reclama un nou hospital Verge de la Cinta

La plataforma de l'àmbit de la salut rebutja l'anunci d'ampliació del centre feta pel conseller Comín i reclamen saber si la gestió del futur consirci sanitari ebrenc serà directa o indirecta

Dos dels portaveus de la Marea Blanca Terres de l'Ebre, durant la valoració dels anuncis fets pel conseller Comín. /

La Plataforma Marea Blanca de les Terres de l’Ebre reclama la construcció d’un nou hospital a Tortosa i rebutja l’ampliació del Verge de la Cinta anunciada pel conseller de Salut Antoni Comín.

Anna Guasch, portaveu de la Marea Blanca Terres de l’Ebre, titlla les intencions de Salut de “cortar i pegar” i creuen que l’ampliació proposada convertirà el centre sanitari de referència de les Terres de l’Ebre en un “laberint”.

“Tots sabem com està, l’hospital Verge de la Cinta. Les Terres de l’Ebre es mereixen un hospital nou”, reclama Guasch.

La Plataforma afirma que la construcció d’un aparcament i un nou edifici annex a l’actual hospital és un pedaç que s’afegeix a un centre hospitalari que ja està envellit.

També han denunciat que a l’Hospital Verge de la Cinta només s’han recuperat 40 dels 80 llocs de treball que es van suprimir arran de les retallades. I han recordat que dels 214 llits que hi havia oberts al 2010, ara només en queden 179.

“El pla de xoc apliqueu-lo a mesures polítiques, però a mesures de salut en una situació que queda clar que estem en mínims, no podeu”, diu la portaveu de la Marea Blanca. “Senyor Comín, estem en situació de SOS, què no ho veu?”, es lamenta.

La Plataforma Marea Blanca també ha expressat els seus dubtes sobre el nou model de gestió sanitària que va anunciar el conseller per als centres públics de les Terres de l’Ebre.

Josep Rebull, metge de l’Hospital Verge de la Cinta i membre de la Marea Blanca Terres de l’Ebre, adverteix que “el problema està en el control del diner públic, pagat per tots, en com arriba al destinatari final i a la prestació dels serveis de salut”.

“A la Marea Blanca ens agradaria que se’ns clarifiqués si el model de gestió per a l’empresa Salut Terres de l’Ebre serà un model de gestió directa o indirecta”, demanava Rebull.

La Plataforma Marea Blanca s’està donant a conèixer a les Terres de l’Ebre amb xerrades informatives al llarg de tot el territori i també ha obert un compte a Facebook.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?