¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Cinc municipis metropolitans restringiran el trànsit per reduir la contaminació

Badalona, Castelldefels, Sant Just, Sant Boi i Sant Cugat delimitaran zones de baixes emissions al seu nucli urbà per les que no podran circular els vehicles més contaminants

Cinc municipis metropolitans restringiran la circulació de vehicles en determinades àrees del seu nucli urbà. Badalona, Castelldefels, Sant Just, Sant Boi i Sant Cugat són els primers que han acordat amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona fer un prova pilot de zones de baixes emissions.

Cada Ajuntament ha de definir la zona on vol reduir el trànsit i decidir si vol fer una restricció permanent o només durant els episodis de contaminació. Sant Cugat, per exemple, té previst fer-ho en dues fases. A partir del 2018, en una àrea de més de 2 quilòmetres quadrats, tindran prohibit circular els no residents i els que no tinguin etiqueta ambiental de la DGT, però només durant els episodis de contaminació. Dos anys més tard, en 2020, la prohibició s'aplicarà tots els dies, no només en episodis.

Les restriccions que s'aplicaran en aquests municipis se sumen a les que entraran en vigor l'1 de desembre que faran que, en episodis de contaminació, els vehicles sense etiqueta de la DGT no podran circular de 7 del matí a 8 del vespre per l'àrea situada entre la ronda de Dalt i la del Litoral.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat ja com serà la senyalització que, a partir del desembre, indicarà que les restriccions estan en vigor i a quins vehicles afecta.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?