¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Catedral de Tortosa torna a lluir un retaule del segle XVII

D'esquerra a dreta, el degà del Capítol Catedral, José-Luis Arín; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent; i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, davant el retaule de Santa Còrdula i Santa Càndia. /

La Catedral de Tortosa ja llueix a l’absis el retaule de les santes Càndia i Còrdula, copatrones de la capital del Baix Ebre. El retaule barroc, construït en la segona meitat del segle XVII, retorna a la catedral després d’un complex i llarg procés de restauració al taller de Restauració de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa.

S’ha treballat en les 33 peces del retaule que es conservaven amagades des de feia dècades a la Catedral. Aquest dijous es feia fer l’acte de presentació del conjunt a la capella absidal de l’Esperit Sant.

És el retaule barroc més antic dels que mostra la catedral tortosina. Es sap que la primera ubicació que va tenir aquest retaule va ser la de la capella de Santa Càndia, que estava al claustre.

Posteriorment va ser traslladat a una capella absidal per, en una data que es desconeix, va ser desmuntat definitivament, fins que va ser recuperat fa uns anys. Amb el pas del temps, però, part de les peces van desaparèixer i ara se n’ha hagut de fer una reconstrucció.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, destacava que el procés de restauració, en el qual s’hi han invertit 30.000 hores, ha tingut un cost de 400.000 euros.

Afegia que el conjunt, de 5 metres d’ample per 7 d’alçada, és la peça més important restaurada mai per l’Escola d’Art.

Des de l’any 2009, la Diputació ha restaurat una vintena de peces religioses del Bisbat de Tortosa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?