¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Vigilància de 24 hores a blocs ocupats de La Mina

Unes quaranta persones van ocupar dimarts un centenar de pisos propietat del Consorci de La Mina

Desplegament dels Mossos d'Esquadra al barri de La Mina en una imatge d'arxiu / ()

Els Mossos porten dos dies fent vigilància les 24 hores en diversos blocs del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, que unes 40 persones van ocupar de forma organitzada i de cop la tarda de dimarts. Tots els habitatges són públics i les ocupacions han arribat després d'un operatiu policial que va suposar la detenció d'un clan que es dedicava precisament a evitar aquestes entrades il·legals.

Són pisos propietat del Consorci de la Mina. La majoria anaven destinats als veïns del bloc Venus, que té un ordre d'enderroc. Calculen que en un principi se'n van ocupar un centenar i que ara en queden la meitat. Un dels carrers on hi ha més blocs és el d'Anne Frank, on avui també hi ha hagut la presència de furgons policials. Els mossos patrullen per la zona i esperen a que els pisos es quedin buits per entrar i xapar les portes amb plaques de metall.

La policia ha destapat recentment una trama de desviament de fons, on un regidor de l'Ajuntament de Sant Adrià i membre del Consorci de la Mina havia pagat suposadament a un clan de narcotraficants del barri per vigilar els edificis a canvi que els mantinguessin buits. Els Mossos investiguen si aquestes ocupacions d'ara en massa tenen a veure amb aquelles detencions de fa un mes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?