¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Cartell de Mariscal per la Mercè 2017

La filòsofa Marina Garcés serà la pregonera de les festes de Barcelona

El tinent d'alcaldia Jaume Collboni, el dissenyador Javier Mariscal i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ()

La filòsofa Marina Garcés, vinculada a moviments socials, serà la pregonera de la Mercè. Coincidint amb els 25 anys dels Jocs Olímpics, el cartell l'ha fet Mariscal, qui ha personificat la Mercè en una noia jove de barri. La ciutat convidada d'aquest any a les festes de Barcelona que comencen el 22 de setembre és la capital d'Islàndia: Reykjavík que aportarà sobretot música.

L'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la capacitat de Marina Garcés de treure el pensament crític al carrer. La pregonera ha reivindicat el paper dels moviments socials: "des de molts àmbits de la ciutat hem resistit i construït altres maneres de fer ciutat que no són les que la marca Barcelona ha anat categoritzant i expropiant".

En els 25 anys dels Jocs Olímpics, Xavier Mariscal ha celebrat la descentralització de les festes dibuixant una jove de barri a qui col·loquialment anomenen "Merche". El dibuixant creu que "La Mercè és una noia de barri, potser de 9 barris, porta unes ulleres que són plaques solars, el futur de la ciutat i un collaret amb una joia que es diu reciclatge". Fent honor a la seva fama de pol·lèmic, Mariscal ha dit que ell no fa com "Tàpies, a qui li deien: "té alguna cosa per la Mercè?" i feia una creu i endavant. Això no es fa".

A més de mantenir les activitats a La Trinitat, la descentralització s'estén als parcs de Sant Martí i Nou Barris.

La ciutat de Reykjavík serà present amb la ciutat amb música de Halldor Mar, una performance on es recrea un volcà gegantí a la Ciutadella o un festival pirotècnic dissenyat per la coreògrafa islandesa Sigga Sofia. Colau ha destacat la força cultural de la ciutat de Reykjavík i la lluita dels seus ciutadans contra l'estafa bancària.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?