Sociedad

El director dels Mossos plega "per motius polítics"

Albert Batlle sempre havia defensat que els Mossos d'Esquadra han de ser políticament neutrals

Imatge d'arxiu del dimitit director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle / ACN

Barcelona

El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha presentat avui la seva dimissió davant el nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, "per motis polítics", segons ha pogut confirmar SER Catalunya i ha avançat l'agència EFE.

Batlle plega a dos mesos i mig de la data anunciada pel Govern català per a la celebració del referèndum d'independència de l'1-O.

El ja exdirector de la policía és un exalt càrrec del tripartit (va ser regidor a Barcelona durant 20 anys, secretari de Serveis Penitenciaris i director adjunt de l'Oficina Antifrau) que sempre ha defensat que els Mossos d'Esquadra han de ser políticament neutrals i imparcials i que el cos  ha de complir i fer complir la llei.

La biografia d'Albert Batlle

<p>Un advocat que va fer la seva carrera a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat</p>

En un missatge intern a tots els agents Batlle s'ha mostrat convençut que en els actuals moments de la vida del país, la policia catalana seguirà perseverant en la seva missió de defensa de la seguretat i del benestar dels ciutadans,  "i ho farà, com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei",

D'ençà que va dir en una entrevista a TVE que com a policia judicial, els Mossos podien detenir Carme Forcadell o al president Carles Puigdemont si un jutge ho ordena, sonaven veus de dimissió o cessament.

Albert Batlle va accedir al càrrec el 10 de juny del 2014, en substitució de Manel Prat, molt criticat per la seva gestió del cas d'Ester Quintana, que va perdre un ull per una pilota de goma disparada pels mossos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00