¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Uns horaris més europeus

Més de 100 entitats han firmat el pacte per la reforma horària, que pretén adaptar els horaris de Catalunya perquè s'assemblin als de la resta de països avançats

La idea és avançar dues hores els rellotges i els hàbits abans del 2025. I el president de Catalunya no ha resistit la temptació de vincular el projecte amb les relacions poc carinyoses que manté amb el govern d'Espanya.

Carles Puigdemont ho ha vinculat dient que el pacte per la Reforma Horària ha estat possible perquè hi havia voluntat. Diu que sense voluntat i generositat no es pot arribar a acords: "Una condició indispensable que és voler arribar a pactes, tenir la voluntat d'arribar a acords, perquè sense això es pot dedicar molt de temps a reunir-se i a comprendre, però si no hi ha la voluntat, que és intentar posar-se una mica a la part del problema descrit, és impossible"

El pacte contempla mesures com compactar la jornada laboral, sortir abans dels col·legis, tancar abans els comerços o avançar els horaris dels programes prime time a la televisió. El Conseller de Presidència, Jordi Turull, té un missatge per als que pensin que això no serà possible: "Alguns exemples són la recollida selectiva de brossa, la prohibició de fumar en tots els bars i restaurants, posar-se el casc a la moto o cordar-se el cinturó en els seients del darrera del cotxe. Aquests hàbits, que han esdevingut habituals, no fa molts anys eren actituds utòpiques"

110 entitats subscriuen el pacte amb l'objectiu que la Reforma Horària sigui un fet l'any 2025.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?