¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

A Barcelona també hi ha bombolla de lloguers

Segons l'informe d'una de les consultores de referència del sector, els inversors estan comprant hotels sencers per preus inflats un 20%. El motiu és la poca oferta que hi ha per la moratòria de l'Ajuntament

()

A Barcelona, al marge de la bombolla dels preus dels lloguers, també s'hi ha instal·lat una bombolla d'hotels. Segons l'informe d'una de les consultores de referència del sector, els inversors estan comprant hotels sencers per preus inflats un 20%. El motiu és la poca oferta que hi ha per la moratòria de l'Ajuntament.

Dos exemples de preus desorbitats: durant els primers 6 mesos d'aquest any s'han venut hotels a Barcelona per valor de 325 milions d'euros. És la mateixa quantitat que els que es van vendre l'any anterior en 12 mesos.

Segon exemple: per cada habitació venuda d'un hotel de 4 estrelles a Barcelona l'any 2016 es van pagar 240.000 euros. Ara se'n paguen 300.000.

Segons Joan Gallardo, de la consultora, Bric Consulting, això té a veure amb la impossibilitat de fer nous hotels, que està disparant l'arribada de turistes a allotjaments no reglats i que pot jugar molt en contra de la marca Barcelona.

Ara hi ha 415 hotels a Barcelona i aquest any se n'obriran 17 mes perquè ja tenien permís prèviament a la moratòria de l'Ajuntament. A partir de 2019, però, Barcelona podria quedar estancada en la seva oferta hotelera actual.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?